Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva sporta i mladih i CANU

"Sporazum su u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti potpisali potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić i predsjednik CANU, akademik Dragan K. Vukčević"

4226 pregleda 1 komentar(a)
Ministarstvo sporta i mladih, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Ministarstvo sporta i mladih, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Polazeći od zajedničkih interesa za unapređenje sportske djelatnosti i ostvarivanje javnog interesa u oblasti sporta, a u skladu sa potrebama razvoja Crne Gore, Ministarstvo sporta i mladih i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU) zaključili su danas Sporazum o saradnji, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

"Sporazum su u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti potpisali potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić i predsjednik CANU, akademik Dragan K. Vukčević", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo sporta i mladih i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti ovim sporazumom, kako navode iz Ministarstva, utvrđuju zajednički interes za saradnju koja se odnosi na unapređenje znanja i naučnoistraživačkih i razvojnih kapaciteta crnogorskog sporta; rad na leksikografskim i enciklopedijskim projektima, kao i publikacijama u oblasti sporta; održavanje zajedničkih tematskih skupova, okruglih stolova i tribina; promociju zajednički objavljenih publikacija, organizaciju izložbi i drugih aktivnosti kojima se ostvaruju djelatnost i ciljevi potpisnika Sporazuma.

"Zajednički je zaključeno da Sporazum o saradnji između Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Ministarstva sporta i mladih Vlade Crne Gore predstavlja značajan korak ka integraciji naučnih istraživanja i sportskog razvoja u Crnoj Gori", dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su saopštili da povezivanje naučne zajednice i sportskog sektora omogućava bolje iskorišćavanje resursa i ekspertize, "što doprinosi sveobuhvatnom razvoju i promociji zdravog životnog stila", kao i to da kroz zajedničke napore i saradnju, ovaj sporazum postavlja temelje za dugoročni napredak sporta i zdravlja mladih u Crnoj Gori.

"Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i akademik Ljubiša Stanković, potpredsjednik CANU, Zoran Jojić, Generalni direktor direktorata za sport, Danilo Medojević, načelnik Direkcije za registraciju sportskih organizacija, Jelena Šćepanović, protokol u Ministarstvu sporta i mladih Vlade Crne Gore, Novak Vukadinovć, načelnik Službe CANU i Vesko Ninković, samostalni savjetnik u CANU", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: