Ekolozi realizovali kamp u Komarnici

Kako su istakli iz Drušva mladih ekologa, sve aktivnosti tokom kampa bile su posvećene protestu protiv izgradnje HE Komarnica i obeljižavanju četiri godine od prvog spontanog okupljanja na mostu iznad ulaza u kanjon Nevidio

4860 pregleda 32 reakcija 0 komentar(a)
Šestočlana ekipa se popela na Bobotov kuk, Foto: Društvo mladih ekologa Nikšić
Šestočlana ekipa se popela na Bobotov kuk, Foto: Društvo mladih ekologa Nikšić

Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) realizovala je trodnevni 23. kamp u Komarnici, na ulazu u kanjon Nevidio, gdje se tradicionalno održava prvog vikenda jula.

„Kamp je okupio 20 učesnika, a šatorsko naselje na ulazu u Nevidio je bilo ujedno i baza za trodnevne aktivnosti na širem području lokaliteta, koje su između ostalog podrazumijevale uspon na Bobotov kuk. Uspon je realizovala šestočlana ekipa u sastavu: Saša Mitrić, Željko Šaban, Miško i Kosta Krsmanović, Đuro Popović i Miodrag Karadžić. Uspon na najviši vrh Durmitora je poslužio da se još jednom iskaže protest protiv namjere o izgradnji HE Komarnica i na samom Bobotovom kuku, kao i prije dvije godine, razvijen je transparent: Sloboda Komarnici, neka ostane bistra i čista“, stoji u saopštenju DMEN-a.

Kako su istakli, sve aktivnosti tokom kampa bile su posvećene protestu protiv izgradnje HE Komarnica i obeljižavanju četiri godine od prvog spontanog okupljanja na mostu iznad ulaza u kanjon Nevidio.

Bonus video: