NPCG: Turistički vozići saobraćaju u nacionalnim parkovima Lovćen i Durmitor

Iz NPCG su naveli da ovom prilikom ističu i pogodnost besplatnog prevoza autobusom od centra Kolašina do NP Biogradska gora zahvaljujući saradnji TO Kolašin, Opštine Kolašin, Nacionalnih parkova Crne Gore, Nacionalne turističke organizacije i Privredne komore Crne Gore

2880 pregleda 2 komentar(a)
Foto: NPCG
Foto: NPCG

Turistički vozići saobraćaju u nacionalnim parkovima (NP) Lovćen i Durmitor, saopšteno je danas iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

"U cilju rasterećenja puteva ka prilazu zaštićenim područjima i smanjenja gužvi tokom ljetnje sezone, Nacionalni parkovi Crne Gore uveli su ponudu za sve zainteresovane posjetioce NP Durmitor i NP Lovćen da kratkim turama turističkim vozićima brže stignu do željene lokacije, kao i autobusom od Kolašina do NP Biogradska gora", ističe se u saopštenju NPCG.

U saopštenju se dodaje da posjetioci Nacionalnog parka Durmitor mogu koristiti usluge turističkog vozića koji saobraća od parkirališta kod hotela "Soa" do naplatnog punkta ka Crnom jezeru.

Vozići
foto: NPCG

"Voz polazi na svakih sat vremena sa parkirališta ka rampi NP počev od 10h do 17h, dok je povratak na svakih sat i 15 minuta, počev od 10:15h do 17:15h. Cijena povratne karte je 3 eura", piše u saopštenju.

Iz NPCG su rekli da je vožnja turističkim vozićem nova ponuda i NP Lovćen, a saobraća od Centra za posjetioce na Ivanovim koritima do vidikovca Kuk, odakle se kako su naveli pruža jedan od najljepših pogleda na Boku i Jadransko more.

"Sve informacije u vezi sa korišćenjem turističkog voza možete dobiti u Centru za posjetioce na Ivanovima koritima ili pozivom na broj Call centra 067/000-825. Cijena povratne karte je 3 eura", kazali su iz NPCG.

Iz tog preduzeća su naveli da ovom prilikom ističu i pogodnost besplatnog prevoza autobusom od centra Kolašina do NP Biogradska gora zahvaljujući saradnji TO Kolašin, Opštine Kolašin, Nacionalnih parkova Crne Gore, Nacionalne turističke organizacije i Privredne komore Crne Gore.

"Polazak je u 10h i 13h, a povratak u 14h i 17 h. Stanica za polazak iz Kolašina je kod hotela "Sheraton". Korišćenjem autobuskog prevoza do nacionalnog parka izbjeći ćete guzve, a ujedno i doprinijeti smanjenju uticaja na ovo zaštićeno područje tokom ljetnjih mjeseci. U cilju bezbjednosti svih naših posjetilaca, apelujemo da koriste isključivo označene i markirane staze, blagovremeno informišu o atrakcijama na stazi, njenoj prohodnosti i težini, vremenskim uslovima, a posebno da koriste odgovarajuću planinarsku obuću i odjeću", zaključuje se u saopštenju NPCG.

Bonus video: