Sindikat Nove Pobjede podržao novo rukovodstvo

"Novo rukovodstvo, predvođeno Nenadom Zečevićem, obećalo je konkretne mjere za poboljšanje ionako malih prosječnih plata. Vjerujemo da će ova obećanja biti ispunjena i da će novinari konačno dobiti zasluženo priznanje za svoj rad", navodi se u saopštenju

3413 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sindikat Nove Pobjede iskazao je podršku novom rukovodstvu na čelu sa direktorom i glavnim odgovornim urednikom Nenadom Zečevićem.

"Naša podrška dolazi kao rezultat posvećenosti novog rukovodstva unapređenju položaja novinara, administracije i radnika Štamparije i sveopšteg poboljšanja radnih uslova", navodi se u saopštenju Izvršnog odbora tog sindikata.

Kažu da je njihov sindikat "duboko razočaran lošim materijalnim položajem" novinara i radnika Štamparije za vrijeme starog rukovodstva. "Prosječne plate bile su mizerne, čak 30 odsto ispod državnog prosjeka. Ova situacija je ozbiljno ugrozila egzistenciju naših članova i njihovih porodica", dodaju.

Navode da je novo rukovodstvo, predvođeno Zečevićem, obećalo konkretne mjere za poboljšanje "ionako malih prosječnih plata". Vjeruju da će ova obećanja biti ispunjena i da će novinari "konačno dobiti zasluženo priznanje za svoj rad".

"Želimo naglasiti da su kolege, koje su najavile štrajk, bile privilegovane sa platama iznad 1.000 eura, što nije odražavalo stvarno stanje većine naših članova. Sindikat Nove Pobjede daje punu podršku novom rukovodstvu u njihovim nastojanjima da unaprijede uslove rada i materijalni položaj svih zaposlenih. Ističemo da su netačne informacije da štrajkuje polovina kolega, jer je štrajk najavilo svega dvadesetak od ukupno 112 zaposlenih. Sa ovim stavom, pozivamo sve kolege da se pridruže našim naporima za bolje uslove rada i podrže promjene koje novo rukovodstvo planira sprovesti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: