Klime u nikšićkoj bolnici demontirane, pacijenti trpe vrućinu

Uprava nikšićke bolnice zamolila za strpljenje, jer je renoviranje u interesu svih građana

5611 pregleda 12 komentar(a)
Renoviranje nikšićke bolnice, Foto: Svetlana Mandić
Renoviranje nikšićke bolnice, Foto: Svetlana Mandić

Pacijenti nikšićke Opšte bolnice tvrde da se zbog renoviranja bolnice maltene “guše”, pošto su iz soba demontirani klima uređaji. Direktorica bolnice dr Dušanka Milatović Perović objasnila je da se klima uređaji demontiraju zbog stavljanja demit fasade i da će biti vraćene odmah nakon što radovi budu završeni.

Ona je zamolila pacijente za strpljenje “ukoliko trenutna situacija sa malo više buke remeti nečiji komfor, jer je to sve za dobro pacijenata”.

Ističe da je Opšta bolnica dobila 1.620.000 eura iz programa energetske efikasnosti, i da se radovi, koji su počeli u februaru i trajaće još sedam mjeseci, izvode u dvije etape.

“Prva etapa podrazumijeva zamjenu komplet eloksirane bravarije na zgradi hirurškog paviljona i radove demit fasade na istoj zgradi, elektro i mašinske instalacije, kao i na zgradi psihijatrije. Vrijednost ovih radova je 680.000 eura. Radovi na zamjeni bravarije su počeli u februaru ove godine i privode se kraju”, kazala je Milatović Perović “Vijestima”.

Dušanka Milatović Perović
Dušanka Milatović Perovićfoto: Svetlana Mandić

Objašnjava da je za drugu etapu planirana zamjena bravarije i postavljanje demit fasada na zgradi dječjeg odjeljenja, limarski, elektro i mašinski radovi, kao i limarija na zgradi pomenutog odjeljenja (Dječji dispanzer), zatim nabavka dva lifta za zgradu hirurškog paviljona i dva kotla za potrebe grijanja Opšte bolnice Nikšić. Vrijednost radova u drugoj etapi, koji počinju odmah nakon završetka prve etape, su 940.000 eura.

“Ovo je zaista veliki uspjeh za našu bolnicu i ja se u ime naše ustanove i naših pacijenata zahvaljujem Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu energetike i rudarstva i kancelariji Svjetske banke u Crnoj Gori, na uloženom zaista velikom trudu i, naravno, postignutom uspjehu”, poručila je direktorica Opšte bolnice.

Bonus video: