Postavljanje velikog metalnog krsta iznad Bijele: I Opština i Mitropolija ćute

Ministarstvo urbanizma tvrdi da kontrola postavljanja metalnog krsta iznad Bijele nije u njihovoj nadležnosti

17055 pregleda 71 reakcija 70 komentar(a)
Metalni krst na brdu iznad Bijele, Foto: Bokanews.me
Metalni krst na brdu iznad Bijele, Foto: Bokanews.me

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine ne zna ništa o postavljanju velikog metalnog krsta iznad Bijele, a poručuju da o tome mora više znati Opština Herceg Novi.

Iz administracije Stevana Katića juče nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li je i kada Mitropolija crnogorsko-primorska tražila, odnosno dobila od Opštine saglasnost za postavljanje metalnog krsta iznad Bijele. Nijesu odgovorili ni na pitanje koje se odnosi na mjere koje će Opština Herceg Novi preduzeti ukoliko je to učinjeno bez njihovog znanja i saglasnosti.

Ni Mitropolija nije odgovorila na pitanja da li je tražila i dobila saglasnost od bilo kojeg lokalnog ili državnog organa.

“Priroda objekta, kao i kontrola istog je u nadležnosti lokalne samouprave, te shodno tome nije u nadležnosti urbanističko-građevinske inspekcije. Ovim putem Vas upućujemo da pitanja dostavite lokalnoj samoupravi”, rečeno je juče zvanično “Vijestiima” u resoru Janka Odovića.

Portal Bokanews juče je objavio da je “Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak u Boki kotorskoj, iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu”.

Objavili su i više fotografija, na kojima se vidi da se na brdu iznad Bijele uzdiže više metara visok metalni krst.

Bonus video: