Kolašin: Počela gradnja trotoara u Ulici Jagoša Simonovića

Opština pokušava da stvori uslove za bezbjedno kretanje pješaka

2965 pregleda 7 komentar(a)
Ulica Jagoša Simonovića, Foto: Dragana Šćepanović
Ulica Jagoša Simonovića, Foto: Dragana Šćepanović

Opština nastavlja rekonstrukciju i izgradnju pješačke infrastrukture u Kolašinu, pa je počela izgradnja trotoara u Ulici prote Jagoša Simonovića.

Kako su “Vijestima” kazali u Komunalnom preduzeću, koje izvodi radove, namjera je i da se u toj ulici stvore uslovi za bezbjedno kretanje pješaka. Radovi su, kako je rekao direktor tog preduzeća Dušan Simović, dio obimnijih projekata adaptacije, sanacije ili rekonstrukcije trotoara u gradu.

On podsjeća da je nedavno zavšena adaptacija trotoara u Ulici Milutina Lakićevića. Sanirana je pješačka staza, koja je godinama bila neuslovna i kojom je bio skoro nemoguć siguran prolazak, prije svega za djecu koja tu ulicu često koriste kao put do škole.

I dok radovi na pješačkoj infrastrukturi u gradu, koje izvodi lokalno Komunalno preduzeće, napreduju, u Ulici Boška Rašovića, za čiju je rekonstrukciju bio angažovan drugi izvođač, trotoara još nema, iako je prošlo više od pola godine od asfaltiranja.

Pješaci uglavnom za kretanje koriste kolovoz, iako je tom ulicom minulih mjeseci, nakon otvaranja tunela Klisura, saobraćaj všestruko intenziviran. Asfaltiranje jedne od najfrekventnijih kolašinskih ulica završeno je krajem minule godine, a prije toga izgrađena fekalna kanalizacija, kao i rekonstrukcija vodovodne mreže.

Predsjednik Opštine Petko Bakić najavio je na sjednici lokalnog parlamenta sredinom aprila da se “obavljaju ubrzane pripreme za izgradnju trotoara, a slijedi i obimnije postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije”. Dio tih radova je završen, ali većim dijelom ulica je i dalje bez pješačkih staza i trenutno nema radova.

Iz Bakićevog kabineta “Vijestima” još nisu odgovorili na pitanja koja su se odnosila na razloge kašnjenja izgradnje trotara i koji je rok za završetak tog posla. Ranije nije precizno saopšteno kada će planirana kompletna rekonstrukcija, koju je pratilo mnogo izazova, biti okončana. Bakić je još prije završetka asfaltiranja kazao da su obezbijeđena finansijska sredstva za izgradnju trotoara, ali da zbog vremenskih prilika nisu realizovana lani.

Bonus video: