Podgorica: Ulicu Balšića "šminkaju" bez dodatnih troškova

Radovi su počeli u novembru 2023. godine

7292 pregleda 3 komentar(a)
Glavni radovi na Ulici Balšića u Podgorici završeni, Foto: Nikola Saveljić
Glavni radovi na Ulici Balšića u Podgorici završeni, Foto: Nikola Saveljić

Glavni radovi na Ulici Balšića, u Podgorici, završeni su, a radnici, trenutno, otklajanju sitne nedostatke, kazao je “Vijestima” rukovodilac tehničkog sektora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Vlatko Ćipranić.

On je istakao da se trenutno radi “popravka kamena gdje ima potrebe, jer negdje postoji vizuelni nesklad”.

“... Kao i uklapanje cjelokupnih objekata sa izgledom ulaza stambene zgrade. Vidi se da se negdje mora uklopiti izgled zgrade sa ostatkom ulice”, kazao je Ćipranić.

Radovi na rekonstrukciji Ulice Balšića, na potezu od Ulice Vuka Karadžića do Bulevara Ivana Crnojevića, počeli su prošlog novembra. Oni su, saopštili su tada iz gradske adminsitracije, bili podijeljeni na tri dijela.

Kako su ranije kazali iz Glavnog grada, njihova vrijednost iznosila je 1.049.021,90 eura sa PDV-om.

Ćipranić je “Vijestima” kazao da cijena radova, zbog tih okolnosti, neće biti veća.

“Nijesu u pitanju dopunski radovi, pa samim tim cijena neće biti veća. Čak i onamo gdje su dopunski radovi, u pitanju su nijanse. Samim tim, neće biti prekoračenje cijene”, objasnio je Ćipranić.

Osim Ulice Balšića, Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice radi i na drugim mjestima u glavnom gradu. Sljedeća na redu je, kazao je Ćipranić, Ulica Špira Mugoše, u gradskom naselju Stara varoš.

“Osim Špira Mugoše, radi se i na Ulici Đečevića. Završen je konkurs. Osim nje, u toku je i završna procedura za radove na Ulici Pera Ćetkovića. Takođe, radi se i na šetalištu Ljubović. Završena je procedura uvođenja izvođača u radove”, rekao je Ćipranić.

On je “Vijestima” kazao da Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice, otkako je Dragan Senić na njenom čelu, nije naplaćivala penale građevinskim firmama koje nijesu ispunile svoje ugovorne obaveze.

“Do sada to nijesmo radili. Odnosno, otkako je gospodin Senić na čelu, nijesu uplućivani penali. Dešava se nekad da izvođači radova kasne sa radovima zbog podgoričkih preduzeća. Tako da, nije sve do njih”, zaključuje Ćipranić.

Bonus video: