Odobren upis dodatnog broja studenata na Filozofskom i Arhitektonskom fakultetu

Kako je saopšteno iz UCG, proširenje liste za upis je odobreno jer je u skladu sa licencom dozvoljenim brojem studenata, a fakulteti imaju dovoljno kadrovskih i prostornih kapaciteta da prime dodatne studente bez ugrožavanja kvaliteta nastave

4716 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) odobrio je danas, na predlog Senata, upis dodatnog broja studenata u prvu godinu osnovnih studija na Filozofskom i Arhitektonskom fakultetu.

Na sjednici kojom je predsjedavala Rajka Glušica, odobren je upis dodatnih 20 kandidata na studijskom programu Predškolsko vaspitanje i obrazovanje i 12 na programu Arhitektura.

Kako je saopšteno iz UCG, proširenje liste za upis je odobreno jer je u skladu sa licencom dozvoljenim brojem studenata, a fakulteti imaju dovoljno kadrovskih i prostornih kapaciteta da prime dodatne studente bez ugrožavanja kvaliteta nastave.

“Senat je jednoglasno podržao ovaj predlog, koji je došao od vijeća Filozofskog i Arhitektonskog fakulteta, a potom se saglasio i Upravni odbor UCG”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je danas utvrđena i visina naknade za studiranje na postdiplomskim specijalističkim studijskim programima UCG, koja je ostala nepromijenjena i u istoj je visini kao i ranijih godina.

“Za studijske programe specijalističkih studija koji su do studijske 2020/21. godine organizovani isključivo kao samofinansirajući i za studijske programe umjetnosti i arhitekture sa opterećenjem od 60 ECTS kredita, visina naknade iznosi 500 eura po semestru”, rekli su iz UCG.

Kako su kazali, za studijske programe specijalističkih studija koji su do studijske 2020/21. godine organizovani kao sufinansirajući sa opterećenjem od 60 ECTS kredita, visina naknade je 250 eura po semestru.

Na sjednici su danas razmatrane brojne tačke dnevnog reda u domenu redovnog poslovanja UCG.

Bonus video: