Zbog opasnosti od urušavanja zemlje iseljeni stanari dvije kuće u Pljevljima

Prije par dana na gradilištu smrtno je stradao jedan od radnike kada se na njega obrušila veća količina zemlje, dok je radio premjer više metara ukopanih temelja

12022 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Zbog opasnosti od urušavanja zemlje po nalogu policije iseljeni su stanari dvije kuće koje se nalaze u neposrednoj blizini gradilišta u ulici Nikole Pašića, preko puta zgrade Crvenog krsta u Pljevljima.

Prije par dana na tom gradilištu smrtno je stradao jedan od radnike kada se na njega obrušila veća količina zemlje, dok je radio premjer više metara ukopanih temelja.

Jedna od kuća je vlasništvu opštine Pljevlja i u nju su bili smještena lica u stanju socijalne potrebe(beskućnici), a u drugom starijem objektu stanovalo je jedna žena

"U noći 10.07.2024. godine kada se dogodilo obrušavanje zemlje na gradilištu u čijoj se blizini nalazi pomenuta zgrada,a u kojoj borave 4 lica, stručna radnica JU Centar za socijalni rad za opštine Pljevlja i Žabljak izlaskom na teren razgovarala je sa licima koja borave u objektu kojom prilikom im je saopštila da zbog opasnosti od daljeg urušavanja zemlje nije bezbjedno da borave u istom. U cilju prevazilaženja teške situacije u kojoj su se našli jedno lice je smješteno u privatni smještaj čije će troškove pokriti Centar, drugo lice trenutno boravi u opštini Mojkovac, treće lice je smješteno kod srodnika, dok je četvrto lice odbilo svaki vid pomoći i podrške. Za dva lica podnesen je zahtjev za obezbjeđivanjem jednokratne novčane pomoći kod ovog Centra. Pomenuta lica su odbila smještaj u ustanovu socijalne zaštite odnosno u Dom za odrasla i stara lica. Što se tiče stanarke drugog objekta nezvanično smo u saznanju da je smještena kod srodnika, te ukoliko joj je potreban bilo koji vid pomoći i podrške JU Centar za socijalni rad za opštine Pljevlja i Žabljak će pružiti pomoć u skladu sa svojom nadležnošću", saopštili su iz Centra za socijalne rad.

Bonus video: