Tijana Šuković imenovana za v.d. generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju

Iz MUP-a su kazali da Šuković ima bogato radno iskustvo, a njena posvećenost i dosadašnji rezultati rada su je preporučili za izbor na ovu odgovornu poziciju

7492 pregleda 0 komentar(a)
Tijana Šuković, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Tijana Šuković, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Tijana Šuković, dosadašnja načelnica Odjeljenja za borbu protiv trgovine ljudima, na jučerašnjoj sjednici Vlade imenovana je za v.d. generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), a na predlog ministra Danila Šarnovića, saopšteno je iz njegovog resora.

Iz MUP-a su saopštili da je i ovo imenovanje potvrda odlučnosti ministarstva da jača kadrovske kapicetete i odgovorne pozicije povjerava profesionalnim službenicima.

"Uvjereni smo da će ova kadrovska promijena doprineti daljem unapređenju i jačanju međunarodne saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova", dodaje se u saopštenju.

Iz MUP-a su kazali da Šuković ima bogato radno iskustvo, a njena posvećenost i dosadašnji rezultati rada su je preporučili za izbor na ovu odgovornu poziciju.

Svoju karijeru započela je 2003. u Birou za odnose s javnošću Vlade, a od 2005. je angažovana u Kancelariji nacionalnog koordinatora za borbu protiv trgovine ljudima gdje je bila zadužena za razvijanje saradnje sa međunarodnim organizacijama.Bila je polaznica brojnih obuka i edukacija na međunarodnom i nacionalnom nivou u oblasti ljudskih prava, sa akcentom na zaštitu i promovisanje dječjih prava, rodne ravnopravnosti i borbe protiv trgovine ljudima.

Od marta 2021. godine obavljala je poslove načelnice Odjeljenja za borbu protiv trgovine ljudima MUP-a, a rukovodila je i Koordinacionim tijelom za praćenje implementacije Strategije za borbu protiv trgovine ljudima za period 2019-2024. godina i bila predsjednica Tima za formalnu identifikaciju žrtava trgovine ljudima i koordinatorka za oblast borbe protiv trgovine ljudima u okviru radne grupe za poglavlje 24.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, poseban doprinos Šuković je dala kroz ostvarenu saradnju sa međunarodnim organizacijama. Između ostalog, bila je aktivno uključena u praćenje realizacije trogodišnjeg projekta Kancelarije UN za borbu protiv droge i kriminala „Sprečavanje nekažnjivosti trgovaca ljudima i podrška žrtvama trgovine ljudima u jugoistočnoj Evropi“ i učestvovala u izradi bilateralnih protokola o saradnji u borbi protiv trgovine ljudima sa Slovenijom i Kosovom i izradi jedinstvenih standardnih operativnih procedura za transnacionalno upravljanje predmetima (Albanija, Kosovo, Crna Gora i Sjeverna Makedonija).

Bonus video: