Čestitke povodom Dana opštine Andrijevica

Andrijevica obilježava 17. jul - Dan opštine

7498 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 17.07.2024. 16:30h

Andrijevica obilježava 17. jul - Dan opštine.

Tim povodom čestitke su uputili državnici i partijski funkcioneri.

Spajić: Odgovoran odnos lokalne uprave i infrastrukturni projekti garant ubrzanog razvoja Andrijevice

Premijer Milojko Spajić čestitao je građanima Andrijevice Dan Opštine.

"Izuzetne istorijske ličnosti vasojevićkog kraja, obogatile su naše društvo, a siguran sam da je ljudski potencijal i dalje jedan od najvitalnijih stubova budućeg razvoja Opštine i cijele sjeverne regije", naveo je Spajić u čestitki.

On ukazao je da građani očekuju odgovoran, domaćinski odnos administracije na svim nivoima i efikasan opštinski servis.

"Nastavkom gradnje auto - puta, čvršćim infrastrukturnim uvezivanjem, kao i zahvaljujući evropskom integrativnom procesu, vjerujemo da Andrijevicu očekuje ubrzani ekonomski progres. Bolja dostupnost i valorizacija sveukupnog privrednog potencijala Opštine, intenzivnija i postojanija saobraćajna komunikacija naših regija sa širim okruženjem, zaustaviće rastući trend iseljavanja stanovnika“, stoji u čestitki.

Spajić je uvjeren da će zaokruživanje započetih sistemskih reformskih procesa i kapitalnih infrastrukturnih projekata rezultirati izbalansiranim i održivim razvojem, kao i uravnoteženim životnim standardom u cijeloj državi.

"U ime bogatije, pravednije i izvjesnije budućnosti Andrijevice i Crne Gore, još jednom, čestitam vam veliki opštinski praznik", zaključio je Spajić.

Bečić: Na današnji dan slavimo hrabrost i slobodarski duh građana Andrijevice

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao je Dan opštine Andrijevica.

"Povodom Dana opštine Andrijevica, upućujem iskrene čestitke predsjedniku Opštine Željku Ćulafiću, odbornicama i odbornicima Skupštine opštine i svim građankama i građanima Andrijevice. Smještena na obalama Lima, okružena veličanstvenim planinama – Komovima, Bjelasicom i Prokletijama – Andrijevica je kolijevka bogate istorije, poprište čuvenih bitaka i nekih od najznačajnijih događaja koji su obilježili crnogorsku istoriju", kazao je Bečić.

"Najvažniji među njima je 17. jul, presudni dan u istoriji Andrijevice i Crne Gore. Na današnji dan slavimo hrabrost i slobodarski duh građana Andrijevice koji su pokazali nepokolebljivu vjeru u antifašističke vrijednosti i hrabro izvojevali pobjedu u opštenarodnom ustanku, učinivši Andrijevicu prvom bakljom slobode koja je zasijala u tami fašizma. Neka nam sjećanje na hrabre pretke koji su dali svoj život za ideale antifašizma i slobode budu vječni podstrek da se borimo protiv svih oblika nepravde i tiranije i održimo vječno budnom iskru slobodarskog duha našeg naroda", naveo je Bečić.

"U to ime, još jednom, svim građankama i građanima Andrijevice čestitam Dan opštine, uz želju da se zajedničkim trudom izborimo za ljepšu budućnost naše zemlje", zaključio je.

Pejović: Naredno rukovodstvo mora slušati glas naroda

Potpredsjednik Skupštine Boris Pejović čestitao je Dan opštine Andrijevica.

"Sa velikim zadovoljstvom vam se obraćam u svoje ime i u ime Skupštine Crne Gore i čestitam vam 17.jul - Dan opštine Andrijevica. Ovaj dan nosi poseban značaj za sve nas jer simbolizuje hrabrost i odlučnost, istoriju, kulturu i sve ono što čini vaš kraj posebnim. Andrijevica nije samo mjesto na mapi, već srce koje kuca snagom naših zajedničkih vrijednosti, tradicije i potencijala. Ovaj poseban datum podsjeća nas na hrabre korake koje su naši preci činili kako bi stvorili temelj za današnje generacije. U trenucima kada se prisjećamo njihove borbe i postignuća, potrebno je da se zapitamo šta mi kao pojedinci možemo učiniti kako bismo unaprijedili naše zajednice i ostavili trajno nasljeđe budućim pokoljenjima", naveo je Pejović.

"Andrijevica je poznata po svojim prirodnim ljepotama, bogatom kulturnom naslijeđu i vrijednim ljudima. To su resursi na kojima trebate graditi vašu budućnost. Poljoprivreda, turizam i zaštita životne sredine samo su neki od sektora koji mogu postati stubovi razvoja vaše opštine. Uz pametne investicije i podršku, pomoći ćemo vam u stvaranju održivog ekonomskog rasta koji će mladima pružiti priliku da ostanu i razvijaju se u svom rodnom kraju. Dragi Andrijevičani, vrijeme je da zajedno radimo na poboljšanju infrastrukture, obrazovanja i zdravstvene zaštite. Potrebno je da kreiramo okruženje u kojem će svako dijete imati jednaku šansu za uspjeh, gdje će se svi građani osjećati sigurno i poštovano. Naredno rukovodstvo mora slušati glas naroda, razumjeti njihove potrebe i raditi u interesu svih svojih građana", kazao je on.

Martinović: Vaša zajednica je primjer gostoprimstva, bogate kulturne baštine i prirodnih ljepota koje privlače posjetioce iz svih krajeva

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera saopštio je da je u ime tog ministarstva i u svoje lično ime, svim građankama i građanima Andrijevice čestitao 17. jul – Dan opštine Andrijevica.

"Vaša zajednica je primjer gostoprimstva, bogate kulturne baštine i prirodnih ljepota koje privlače posjetioce iz svih krajeva. Zajedničkim naporima možemo dalje razvijati turističke potencijale vašeg kraja, stvarajući još bolje uslove za život i rad svih građana. Želim vam mnogo uspjeha u svim budućim poduhvatima Neka Dan opštine Andrijevica bude ispunjen radošću i ponosom", poručio je Martinović u saopštenju.

Bogdanović: Vjerujem da će politički subjekti u Andrijevici skoro formirati vlast

Vjerujem da će politički subjekti u opštini Andrijevica u skorom periodu formirati vlast koja će biti zamajac progresa ne samo Andrijevice, već i cijele sjeverne regije i na taj način ispoštovati većinsku volju građana i nastaviti utabanim stopama razvoja, saopštio je Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika i generalni sekretar Demokratske Crne Gore.

On je u ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gori i u svoje ime, svim građankama i građanima Andrijevice, čestitao 17. jul, Dan opštine Andrijevica.

"Danas kada slavimo ovaj vrlo važan dan za opštinu Andrijevica, slavimo i prisjećamo se hrabrih boraca za slobodu ove sjeverne opštine, koji su na današnji dan pokrenuli ustanak i prkosno rekli da ne ljube lance okupatora. Njihova hrabrost ispisana je zlatnim slovima u udžbenicima istorije i služi za primjer svim budućim generacijama građana Andrijevice, ali i cijele naše Crne Gore. Borba za slobodu i čast zasijala je tog 17. jula, otjerala zle sile fašizma i osvjetlala obraz Crne Gore i porobljene Evrope", istakao je Bogdanović u saopštenju

On je dodao da je u prethodnom periodu urađeno mnogo.

"Uvjeren sam da će upravo buduća lokalna vlast biti ta koja će mlade zadržati u ovoj opštini, pružiti im bolje sjutra, ali i temeljno raditi na poboljšanju životnog standarda, razvoju infrastrukture, privrede i dovođenju investitora. Ubijeđen da će slavno nasljeđe antifašizma ostati vječna inspiracija, a razvoj praksa, svim građankama i građanima ove prelijepe sjeverne opštine još jednom čestitam Dan opštine", naveo je Bogdanović.

Dukaj: Vjerujem da će Andrijevica razviti sve svoje potencijale u najboljem pravcu

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, čestitao je 17. jul, Dan opštine Andrijevica, predsjedniku Opštine Andrijevica, Željku Ćulafiću kao i svim građankama i građanima, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

"U ime Ministarstva javne uprave kao i u svoje lično ime, koristim priliku da Vama i svim građankama i građanima uputim najljepše čestitke povodom 17. jula, Dana opštine. Vjerujem da će Andrijevica kao lokalna samouprava koja se prostire na predjelima koja obiluju prirodnim ljepotama, razviti sve svoje potencijale u najboljem pravcu, a sa ciljem da građani i građanke osjete napredak u standardu i kvalitetu svoga života", istakao je Dukaj.

On je dodao da Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Andrijevica iz oblasti svojih nadležnosti sa ciljem unapređenja kvalitetnih javnih usluga.

"Uz najbolje želje Vama, svim građankama i građanima Andrijevice, još jednom čestitam 17. jul", kazao je Dukaj.

Mandić: Zadatak cijele Crne Gore je da vrati život Andrijevici

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je Dan opštine Andrijevica prvom čovjeku te opštine i građanima.

"Iskrena mi je želja da svi, zajedničkim snagama, u budućnosti učinimo Andrijevicu ljepšim i ugodnijim mjestom za život, po mjeri njenih žitelja, a posebno mladih ljudi", naveo je u čestitci Mandić.

Dodao je da Andrijevica mora dobiti onu pažnju i brigu koju i zaslužuje i u tom kontekstu naglasio da će predano raditi da uspostavi što bolju saradnju između Skupštine Crne Gore i nove lokalne samouprave u tom gradu.

"Zadatak cijele Crne Gore je da vrati život Andrijevici i u to ime, još jednom želim da Vama i svim građanima Andrijevice srdačno čestitam Dan opštine", kazao je Mandić.

Popović: Što prije formirati lokalnu vlast

Potpredsjednika Skupštine Crne Gore Zdenka Popović čestitala je 17. jul, Dana opštine Andrijevica.

"Ovaj dan nije samo prilika da se prisjetimo bogate istorije i tradicije Vasojevićkog kraja, već i trenutak da se s ponosom sjetimo heroja koji su pokrenuli ustanak za slobodu Vasojevića i cijele Crne Gore. Njihova hrabrost i ljubav prema domovini vječno će nas inspirisati i podsticati da čuvamo i unaprjeđujemo našu domovinu. Andrijevica je primjer kako se može graditi bolja budućnost za sve nas. Svaka nova investicija, svaka nova ideja i svaki korak naprijed svjedoče o snazi i odlučnosti da Andrijevicu učinimo još boljim mjestom za život. Pozivam sve nadležne i političke aktere da se što prije formira lokalna vlast koja će još više unaprijediti životni standard građana u Andrijevici, raditi na razvoju infrastrukture, obrazovanja, zdravstva i svih segmenata društva. Samo zajedničkim naporima možemo ostvariti ciljeve koji će Andrijevicu učiniti prosperitetnom i uspješnom. Neka ovaj dan bude ispunjen ponosom, ali i novom energijom za dalji napredak i prosperitet, uz nadu da ćemo zajedno nastaviti da gradimo našu Crnu Goru kao zemlju svih svojih građana", navela je Popović.

Bonus video: