Kadić posjetio Institut: Razmatrani planovi restruktuiranja kao i podizanja kapaciteta

"Na sastanku su razmatrani planovi restruktuiranja kao i podizanja kapaciteta Instituta Igalo. Posebna pažnja posvećena je unapređenju organizacionih kapaciteta kako bi Institut mogao pružati kvalitetnije i efikasnije usluge"

3448 pregleda 0 komentar(a)
Posjeta Institutu Igalo, Foto: Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore
Posjeta Institutu Igalo, Foto: Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, dr Vuk Kadić, i njegovi saradnici posjetili su Institut Igalo, s ciljem jačanja saradnje i razmjene iskustava između ove dvije važne institucije u oblasti zdravstva i rehabilitacije, navodi se u saopštenju Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore.

Kako se navodi, radnom sastanku u Institutu "Dr Simo Milošević" prisustvovali su, pored predstavnika Fonda, Zoran Kovačević, izvršni direktor Instituta, Predrag Dragojlović, predsjednik Odbora direktora ispred IRF-a, članovi Odbora direktora, ispred Vlade Crne Gore, Pavle Obradović i Goran Čabarkapa ispred Fonda za zdravstveno osiguranje.

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Igalo
foto: Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore

"Tokom posjete, delegacija Fonda imala je priliku da se detaljno upozna sa radom Instituta Igalo, njihovim stručnim kadrom, inovativnim metodama liječenja i rehabilitacije, kao i najnovijim dostignućima u medicinskoj praksi koje Institut primjenjuje", saopšteno je iz Fonda.

Kadić je istakao važnost kontinuirane podrške Institutu Igalo, naglašavajući njegov značaj za zdravstveni sistem Crne Gore.

"Na sastanku su razmatrani planovi restruktuiranja kao i podizanja kapaciteta Instituta Igalo. Posebna pažnja posvećena je unapređenju organizacionih kapaciteta kako bi Institut mogao pružati kvalitetnije i efikasnije usluge", kazali su iz Fonda.

Dodaje se da je razgovarano o potrebi postizanja održivosti kroz analizu cijena i troškova usluga, uz pronalaženje zajedničkog modela koji bi omogućio dugoročnu održivost i poboljšanje kvaliteta usluga.

Pored zvaničnih razgovora, navodi se u saopštenju, delegacija Fonda je tokom obilaska Instituta imala priliku da obiđe i razgovara sa pacijentima.

Ovaj neposredni kontakt omogućio je, kako kažu oni, uvid u njihova iskustva, potrebe i zadovoljstvo uslugama koje Institut pruža, dok je medicinsko osoblje predstavnicima Fonda pružilo detaljan uvid u specijalizovane tretmane koje ova renomirana zdravstvena ustanova nudi.

"Ova inicijativa predstavlja još jedan korak ka jačanju partnerstva između Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore i Instituta 'Dr Simo Milošević' te unapređenju zdravstvenih usluga za naše građane", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: