Objavljena lista dobitnika subvencije "Podgorica na dva točka"

Dobitnici subvencija pozvani su da dostave fiskalni račun na mejl adresu ebiciklo@podgorica.me kao dokaz o kupovini bicikla

3061 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Konačna rang list dobitnika subvencije "Podgorica na dva točka" objavljena je na sajtu Glavnog grada, a može se pogledati ovdje.

Dobitnici subvencija pozvani su da dostave fiskalni račun na mejl adresu ebiciklo@podgorica.me kao dokaz o kupovini bicikla. Rok za dostavljanje fiskalnih računa je 15 dana od dana objavljivanja liste, odnosno do 1. avgusta 2024. godine, saopšteno je iz Glavnog grada.

Napominje se da fiskalni račun koji se dostavlja ne smije biti stariji od dana raspisivanja poziva, odnosno 26. juna 2024. godine. Nakon navedene procedure pristupiće se potpisivanju ugovora, na način što će se ugovori dostavljati dobitnicima na elektronsko potpisivanje.

"Podsjećamo, ovo je deseti ciklus subvencioniranja kupovine dvotočkaša, a Glavni grad je ove godine prvi put uveo značajnu novinu kojom je građanima omogućeno da zahtjeve podnose elektronskim putem. Za potrebe ovog javnog poziva obezbijeđena su sredstva u iznosu od 30.000 eura kojima se subvencioniše 50% cijene bicikla, a najviše 150 eura po pojedinačnoj prijavi", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Dodaje se da su besplatni čitači za elektronske lične karte za potrebe ovog javnog poziva obezbijeđeni kroz projekat “E-usluge kao odgovor na Covid19”, koji finansira EU, a sprovodi UNDP u saradnji sa Ministarstvom javne uprave Crne Gore.

Bonus video: