Agencija za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice prihodovala oko 43.000 eura u 2023.

Savjet društva donio odluku o raspodjeli dobiti kojom je predložio osnivaču, da se ostvarena dobit usmjeri za investicije za 2024. godinu

6313 pregleda 3 komentar(a)
Gajević, Foto: Boris Pejović
Gajević, Foto: Boris Pejović

Agencija za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice, na čijem je čelu Jasna Gajević, prihodovala je lani oko 43.000 eura, koje se usmjeravaju na investicije tog organa za tekuću godinu, stoji u Predlogu odluke o raspodjeli ostvarene dobiti Agencije za upravljanje zaštićenim područjima u 2023. godini.

O tom dokumentu odbornici Skupštine Glavnog grada izjasniće se sjutra.

"Savjet društva, na sjednici održanoj 12. marta 2024. godine, saglasno Statutu Agencije za upravljanje zaštićenim područjima, donio je odluku o raspodjeli dobiti kojom je predložio osnivaču, Skupštini Glavnog grada, da se ostvarena dobit društva u 2023. godini, usmjeri za investicije ovog društva za 2024. godinu. Stoga je odredbom člana jedan predložene odluke propisano da se ostvarena dobit Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice, u iznosu od 42.455 eura usmjerava na način kako je to propisano odlukom", piše u dokumentu.

U predlogu koji potpisuje predsjednica Savjeta Agencije Dunja Pešić stoji da je pravni osnov za donošenje Predloga odluke o raspodjeli dobiti sadržan u članu 23. statuta Agencije.

"... Kojim je propisano da Savjet društva predlaže osnivaču raspodjelu dobiti i pokriće gubitka", navodi se u dokumentu.

Sjednica Skupštine glavnog grada na kojoj će se raspravljati o razrješenju gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i skraćenju mandata Skupštini održaće se sjutra sa početkom u 10 sati. Odbornici će, između ostalog, raspravljati i o raspodjeli ostvarene dobiti i pokriću gubitka Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, izvještaj o realizaciji Akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u Podgorici za period 2023-2025. godine, utvrđivanju broja odbornika i odbornica u gradskom parlamentu, osnivanju Centra za održivi razvoj Podgorice, kao i drugim predlozima.

Bonus video: