MUP: Svi kapaciteti Direktorata za zaštitu i spašavanje u punoj pripravnosti u slučaju potrebe

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da se požar na Gorici jutros ponovo aktivirao, nakon čega je avio-helikopterska jedinica MUP-a pružila podršku korišćenjem protivpožarnog aviona

7440 pregleda 3 komentar(a)
Foto: MUP
Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je, u vezi požara na Gorici, da su svi kapaciteti Direktorata za zaštitu i spašavanje stavljeni u punu pripravnost u slučaju potrebe.

"Odmah po dojavi požara na brdu Gorica, predstavnici Direktorata za zaštitu i spašavanje uputili su se na lice mjesta, te putem OKC 112 iskoordinirali pomoć subjekata u sistemu zaštite i spašavanja. Tokom noći sprovedene su sve neophodne operativne aktivnosti. Već jutros se požar ponovo aktivirao, nakon čega je avio-helikopterska jedinica MUP-a pružila podršku korišćenjem protivpožarnog aviona. Takođe, korišćeni su i dronovi sa termovizijskim kamerama, kako bi se identifikovalo žarište i pristupilo natapanju opožarenog područja. Svi kapaciteti Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a stavljeni su u punu pripravnost u slučaju potrebe", saopštio je MUP.

Uputili su apel građanima da ne koriste pirotehnička sredstva i da ne pale vatru na otvorenom u toku zabrane, a posebno u uslovima pojačane opasnosti od požara.

Bonus video: