Oaza na Bulevaru vojvode Stanka Radonjića u Podgorici

Glavna gradska arhitektica Duška Mačić oi radovima, vrijednim 350.000 eura

3124 pregleda 7 komentar(a)
Izgrađene i pješačke staze, Foto: Glavni grad
Izgrađene i pješačke staze, Foto: Glavni grad

Druga faza Mikro 020 lokacije na Bulevaru vojvode Stanka Radonjića u Podgorici uspješno je završena, saopštila je juče glavna gradska arhitektica Duška Mačić.

“Služba glavnog gradskog arhitekte je u prethodnom periodu radila na stvaranju pretpostavki za realizaciju brojnih projekata kojima se utiče na ambijentalno uređenje grada. Zadovoljstvo mi je što smo u potpunosti realizovali projekat II faze uređenja površine na Bulevaru vojvode Stanka Radonjića uz prugu i to na površini od skoro 3.200 kvadratnih metara...”, kazala je Mačić.

Ona je istakla da je ukupna vrijednost faze iznosila gotovo 350.000 eura.

“Za narednu godinu planira se nastavak izgradnje preostalih faza projekta do uređenja kompletnog zahvata”, rekla je Mačić.

Iz Glavnog grada su saopštili da je u okviru druge faze Mikro 020 lokacije na Bulevaru vojvode Stanka Radonjića “služba glavnog gradskog arhitekte koncipirala ideju i pripremila svu neophodnu tehničku adaptaciju”.

“... Kako bi se realizovala izgradnja nove sportsko-rekreativne zove i zelene oaze. Osim toga, u okviru službe vršena je koordinacija radova koja su izvodila gradska preduzeća ‘Putevi’, ‘Zelenilo’, Agencija za stanovanje, ‘Komunalne usluge’ i ‘Vodovod i kanalizacija’”, poručili su iz Glavnog grada.

Oni su kazali da, u sklopu druge faze radove, završena saobraćajnica sa parking prostorom, kao i izgradnja pješačkih staza.

“... Te platoa za rekreativne sadržaje poput stonog tenisa, šaha i stola za tekbol. Takođe, izvršena je ugradnja hidrosistema, sadnja 79 stabala, postavljanje parkovskog mobilijara, teretane na otvorenom i sigurnosne ograde prema pruzi. Ovaj projekat je značajan korak ka unapređenju kvaliteta života naših građana, omogućavajući im pristup novim rekreativnim i zelenim površinama koja su nedostajala u ovom dijelu grada”, poručili su iz Glavnog grada.

Bonus video: