Perović: Novi požar na staroj deponiji još jednom pokazao koliko vlast u Nikšiću brine o gradu i potrebama građana

"Uzalud je nesposobna lokalna vlast dobila 400.000 eura za sanaciju deponije od prošlog požara", kazao je funkcioner SDP-a

4134 pregleda 3 komentar(a)
Perović, Foto: SDP
Perović, Foto: SDP

Novi požar na staroj deponiji ili preciznije smetlištu, još jednom je pokazao građanima Nikšića koliko lokalna vlast brine o gradu i potrebama njegovih stanovnika, saopštio je član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Radovan Perović.

"Logično bi bilo da je zdravlje građana i potreba za ekološki uređenom životnom sredinom prioritet svake odgovorne vlasti, ali u Nikšiću nije tako. Dok prvi čovjek na čelu Nikšića voli falsifikovati istoriju i povremeno se 'zanese' u nacional-šovinističkim ispadima, koalicioni partner Demokrate 'peglaju' situaciju, zapošljavajući na svim nivoima, dok građani ispaštaju", navodi Perović.

Kazao je da "nesposobni lokalni čelnici" nisu bili u stanju da, skoro četiri godine nakon preuzimanja vlasti, riješe problem odlaganja otpada.

"Nestala su sva predizborna obećanja i projekti pompezno najavljivani, koji su trebali trajno da riješe ovaj problem, od izgradnje reciklažnog centra po uzoru na razvijene gradove Zapadne Evrope, do sanitarne deponije po najvišim ekološkim standardima. Obećavali ste i fabriku za recikliranje starih guma", dodaje Perović.

Rekao je da, umjesto obećanog, "imamo smetlište koje je opasno po život i zdravlje građana".

"Ispunjeno otpadom različitog porekla, neorganskim, medicinskim, predstavljajući ozbiljnu ekološku prijetnju. Uzalud je nesposobna lokalna vlast dobila 400.000 eura za sanaciju deponije od prošlog požara. Jasno je svakom građaninu Nikšića kako su uspješno sanirali problem, kada pogleda u pravcu Budoša prekrivenog oblakom dima. Čudi ćutanje pojedinih ekoloških NVO, koje su u prošlosti bile veoma glasne sve dok njihovi favoriti nijesu preuzeli vlast. Dok se zagađuju zemlja, voda i vazduh, umjesto brige o građanima, lokalnoj vlasti je prioritet unijeti još koju podjelu u društvu, zaposliti nekompetentne i neuke, ne bi li tako umanjili posljedice neispunjenih predizbornih obećanja", naveo je Perović, te zaključio:

"Pošto ste pokrenuli inicijativu da Nikšić postane Evropska prijestonica kulture, moraćete objasniti građanima kako to da grad koji teži toj prestižnoj tituli nema osnovno pristojno rješenje odlaganja otpada i guši se u oblaku dima sa štetnim i kancerogenim materijama. Svaki račun dođe na naplatu, polako se približavaju izbori na kojima će vas građani Nikšića zasluženo kazniti."

Bonus video: