Niković: Pacijent ošamario doktora Hitne pomoći u Nikšiću, institucije da hitno reaguju

Niković je pozvao institucije da tvrde razlog učestalih napada na zdravstvene radnike

18292 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Niković, Foto: TV Vijesti
Niković, Foto: TV Vijesti

Doktora Hitne medicinske pomoći u Nikšiću danas je fizički napao pacijent, rekao je Vijestima prim. mr sci. dr med. Vuk Niković, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore

Prema navodima Nikovića, pacijent je ošamario doktora.

Trenutno daju izjave u policiji.

Niković je pozvao institucije da hitno reaguju i utvrde razlog učestalih napada na zdravstvene radnike.

"Za sad nemamo epilog prethodnog napada", kazao je Niković.

Niković je i 20. jula saopštio da se tog dana oko jedan sat iza pomoći, u prostorijama Hitne pomoći u Nikšiću desio napad na ekipu hitne medicinske pomoći - doktore i medicinske tehničare - u toku pružanja medicinske intervencije.

Iz Uprave policije su tada kazali da preduzimaju radnje iz svoje nadležnosti u odnosu na taj događaj.

Ministar zdravlja Vojislav Šimun osudio je taj napad i rekao da će inicirati pooštravanje mjera u slučaju napada na medicinske radnike.

Vlada Crne Gore je 26. jula zadužila Ministarstvo pravde da razmotri mogućnost uvođenja posebnog krivičnog djela napada na osobe koja obavljaju zdravstvenu djelatnost kroz izmjene i dopune Krivičnog zakonika.

Na sastanku potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Moma Koprivice i Šimuna koji je održan 23. jula zaključeno je da će Ministarstvo zdravlja Vladi Crne Gore predložiti ispitivanje mogućnosti promjene zakonske regulative kako bi se precizirale i pooštrile kaznene odredbe u slučaju napada i zlostavljanja medicinskih radnika na radnom mjestu i tokom obavljanja službene dužnosti.

Bonus video: