Vodu u Lješanskoj nahiji sad nemaju ni oni što su imali

Sve teži problemi sa vodosnabdijevanjem, Kažić kaže da sarađuju sa Vodovodom

4998 pregleda 3 komentar(a)
Efekte kratkoročnog plana očekuju tokom sedmice (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Efekte kratkoročnog plana očekuju tokom sedmice (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Vodosnabdijevanje Lješanske nahije i dalje nije u potpunosti regulisano, a sela koja ranije nijesu imala problem sa vodom ga sada imaju, kazao je “Vijestima” predsjednik Odbora građana Lješanske nahije za koordinaciju sa “Vodovodom i kanalizacijom” Predrag Kažić.

Kako su “Vijesti” ranije pisale, mještani Lješanske nahije cijelo ljeto kubure sa lošim vodosnabdijevanjem koje im je, kako su tada kazali, “ugrožavalo svakodnevnicu”. Mještani tog mjesta su, u međuvremenu, održali zbor tokom kojeg su konstatovali da, ako “podgorički Vodovod ne dođe do adekvatnog rješenja, bićemo prinuđeni na ostale vidove ponašanja kako bismo zaštitili naša osnovna ljudska prava”.

“Vodosnabdijevanje Lješanske nahije i dalje je problematično. Zbog uvedenih restrikcija, kojima se zatvara voda ka određenim selima, postoje problemi u sistemu kada se ponovo pusti voda. I sela koja nijesu imala ranije probleme sa restrikcijama, sada ih imaju”, objasnio je Kažić.

Istakao je da će ekipe podgoričkog Vodovoda, na čijem je čelu Aleksandar Nišavić, od danas raditi “na terenu kako bi se počelo sprovođenje kratkoročnog plana”.

“Sa menadžmentom Vodovoda je obiđen teren. Uočene su nepravilnosti. Napravljen je i kratkoročni plan kako bi se obezbijedila voda svima, bez restrikcija...”, kazao je Kažić.

Naglasio je da je podgorički Vodovod mještanima Lješanske nahije obećao “maksimalnu posvećenost u sprovođenju plana”.

“... I građani očekuju da u toku ove nedjelje osjete benefite te akcije. Trenutno se radi dugoročna strategija i plan optimizacije za Lješanski vodovod kako se ovakve situacije ne bi dešavale”, rekao je Kažić.

Nišavić je, ranije, kazao “Vijestima” da u Lješanskoj nahiji postoji izražen problem “neracionalne potrošnje, odnosno zalivanja”.

“Sve tri pumpe su u pogonu, dotok je povećan za 46 procenata, ali je potrošnja, zbog zalivanja, uvećanja”, rekao je Nišavić, dodajući da su “u konstantnoj komunikaciji sa predstavnicima mjesne zajednice, sa kojima preduzimaju sve mjere u skladu sa mogućnostima i nadležnostima”.

On je, tada, kazao da Vodovod organizuje i akcije otkrivanja “nelegalnih potrošača”.

“... I koristi sve mehanizme za sankcionisanje istog. Molimo potrošače da nelegalnu potrošnju prijave na naše dežurne brojeve”, kazao je Nišavić.

Bonus video: