Brčvak: Ako ovako nastavite, ništa od žičare za Đalovića pećinu

Crnogorski humanista sa prijateljem iz inostranstva obišao put od Bistrice do Podvrha i dokumentovao da je u jako lošem stanju

23026 pregleda 256 reakcija 35 komentar(a)
Stanje u kojem se nalazi nedavno završeni put koji bi trebalo da služi bazna stanica žičare za Đalovića pećinu kao, Foto: Printscreen
Stanje u kojem se nalazi nedavno završeni put koji bi trebalo da služi bazna stanica žičare za Đalovića pećinu kao, Foto: Printscreen

Crnogorski humanista Hajriz Brčvak ukazao je da je put od Bistrice do Podvrha u jako lošem stanju, iako je tek prije četiri godine pušten u saobraćaj.

Ta dionica u bjelopoljskoj opštini otvorena je u predvečerje parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine, kad je put svečano otvorio tadašnji premijer iz Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković.

"Pošli smo sa našim prijateljem iz Saudijske Arabije da obiđemo đe će biti naša žičara (za Đalovića pećinu). Evo naše stanje na ovom novom putu koji je nedavno napravljen. Pozivamo da se ovo obezbijedi, i da se uzmu garancije države i firme koja je ovo radila, da se ovo popravi što prije... Ako se ovo dalje nastavi devastirati, mi od ove žičare koja je već neko vrijeme napuštena, nećemo imati opet ništa", rekao je Brčvak u video snimku.

Planirano je da put služi kao bazna stanica žičare za Đalovića pećinu.

Brčvak je potom snimio kako izgleda trenutno stanje žičare.

"Imamo ovdje već objekat za kontrolu, sve spremno...Ovo je samo početni dio, postavljeni su svi stubovi za žičaru...Ovdje samo postoji nepažnja i neodgovornost prema zajednici, prema društvu...Molimo sve one koji mogu da odlučuju da se ovaj objekat privede kraju", kazao je.

Mediji su nakon otvaranja objavili da put dužine 5,7 kilometara koštao 4,2 miliona eura, a da je to realizovala tadašnja Uprava javnih radova.

Bonus video: