Poruka sa škole: "Oj, Gazo nova Srebrenice"

Na OŠ "Vuk Karadžić" u Beranama ispisana uvredljiva poruka, direktorica škole tvrdi da čine sve kako bi utvrdili ko je ispisao uvredljiv sadržaj

24404 pregleda 237 reakcija 39 komentar(a)
Foto: Čitalac Vijesti
Foto: Čitalac Vijesti

Na Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Beranama ispisan je grafit - "Oj, Gazo nova Srebrenice", uz nacrtana četiri ocila koja simoblizuju srpski grb sa jedne strane, te jevrejski simbol Davidovu zvijezdu sa druge.

Sagovornici "Vijesti" iz te opštine tvrde da natpis na tom objektu "stoji" već oko dva mjeseca.

Direktorica škole Milka Boričić, međutim, tvrdi da je grafit nedavno ispisan - nakon što je počeo raspust i da čine sve kako bi utvrdili ko je ispisao uvredljiv sadržaj.

U Gazi je pogunulo više destina hiljada ljudi, a taj broj svakodnevno se povećava u aktuelnom izraelsko-palestinskom sukobu.

OŠ Vuk Karadžić Berane
foto: Čitalac Vijesti

Zločin u Srebrenici je pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu označen kao genocid.

Odnosi se na ubijanje više od 8.000 Bošnjaka, kako je to utvrđeno presudama međunarodnih sudova, u julu 1995. godine, kada je Vojska Republike Srpske zauzela Srebrenicu.

Crnogorski parlament prije tri godine usvojio je Rezoluciju o Srebrenici, uprkos protivljenju tada najjače vladajuće koalicije Demokratski front (DF).

Jedan od predlagača tog akta bio je Ervin Ibrahimović.

Ibrahimović je sada potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i evropske integracije koju čine nekadašnji konstituenti DF-a iz Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije.

Bonus video: