Monstat: Raspisan tender za reviziju koda softvera za kontrolu podataka o etničko-kulturološkim karakteristikama

"Na prethodno raspisanom tenderu nije dostavljena nijedna ponuda"

8138 pregleda 18 komentar(a)
Ilustracija, Foto: screenshot/Monstat
Ilustracija, Foto: screenshot/Monstat

Uprava za statistiku (Monstat) saopštila je da je danas po drugi put raspisala tender za reviziju koda softvera koji će građani koristiti za kontrolu svojih podataka o etničko-kulturološkim karakteristikama prikupljenih popisom stanovništva, domaćinstava i stanova.

"Na prethodno raspisanom tenderu nije dostavljena nijedna ponuda", ističe se u saopštenju.

Iz Monstata su dodali da tenderska procedura predstavlja u ovom slučaju postupak jednostavne nabavke usluga - zahtjev za dostavljanje ponuda koji se objavljuje na Elektronskom sistemu javnih nabavki (ESJN).

"Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosi 30.000 eura sa PDV-om. Rok za dostavljanje ponuda je 15. avgust ove godine. Shodno Zakonu o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova ('Službeni list Crne Gore', br. 140/22 od 16.12.2022, 105/23 od 28.11.2023), član 26a, privredni subjekat mora biti iz države članice Evropske unije", poručili su iz Monstata.

U saopštenju piše i da je u skladu sa procedurama, Uprava za statistiku formirala komisiju za sprovođenje jednostavne nabavke.

"Takođe, Komisija za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru podataka prikupljenih tokom procesa popisa stanovništva, domaćinstava i stanova će pratiti sprovođenje i ovog tendera, kako je to predviđeno Zakonom o popisu. O daljem postupku tendera i ostalim povezanim informacijama, Uprava za statistiku će blagovremeno obavještavati javnost", zaključili su iz Monstata.

Bonus video: