Fejzić: Uprava za šume je posljednjim pravilima počela da istjerava Rožajce iz drvoprerade

"Ne želim da vjerujem da je ovo i osmišljeni plan Vlade Crne Gore protiv Rožaja", poručio je Fejzić

17111 pregleda 70 reakcija 70 komentar(a)
Fejzić, Foto: Luka Zeković
Fejzić, Foto: Luka Zeković

Uprava za šume je posljednjim pravilima počela da istjerava Rožajce iz drvoprerade, saopštio je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

"Drvoprerada je pored svih prepreka posljednja privredna grana u Rožajama koja je uspjela da preživi. Uprava za šume je posljednjim pravilima počela da istjerava rožajce iz ove grane i uvede neke druge sa strane. Ne želim da vjerujem da je ovo i osmišljeni plan Vlade Crne Gore protiv Rožaja", napisao je Fejzić na društvenoj mreži Iks.

Stranka evropskog progresa (SEP) pozvala je ranije danas Upravu za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore da poništi Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju za 2024. godinu, jer je ovakav poziv višestruko štetan – i po radnike lokalne privrede u sjevernom regionu i po opštine i po državu.

Vršilac dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković saopštio je danas da učesnici protesta u Rožajama prijete da će mu "prosuti mozak".

Radio televitija Rožaje je ranije danas prenijela da će grupa rožajskih drvoprerađivača danas, u periodu od 15 do 16 časova blokirati saobraćaj na magistralnom putu, na lokaciji nekadašnjeg restorana "Venecija".

Taj medij navodi da drvoprerađivači žele da na taj način izraze nezadovoljstvo uslovima Javnog poziva 1 Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore.

Bonus video: