Dijete napustilo prostorije vrtića u Zeti jer su vrata bila nezaključana, uprava JPU "Đina Vrbica" pokrenuće postupak

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" uprava vrtića "Đina Vrbica" smatra da se radi o težoj povredi radne obaveze, u prvom redu vaspitača u vaspitnoj grupi kojoj je dijete pripadalo, ali i drugih zaposlenih čijom su nepažnjom vrata od objekta ostala nezaključana i neobezbijeđena

46747 pregleda 120 reakcija 72 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.08.2024. 19:27h

Uprava vrtića JPU "Đina Vrbica" pokrenuće disciplinski postupak protiv više zaposlenih jer je petogodišnje dijete napustilo prostorije vaspitne jedinicu u Zeti i zaputilo se prema kući.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" uprava vrtića "Đina Vrbica" smatra da se radi o težoj povredi radne obaveze, u prvom redu vaspitača u vaspitnoj grupi kojoj je dijete pripadalo, ali i drugih zaposlenih čijom su nepažnjom vrata od objekta ostala nezaključana i neobezbijeđena.

Iz JPU "Đina Vrbica" je saopšteno da je menadžment obaviješten o događaju koji se desio u vaspitnoj jedinici "Zvjezdani vrt" - Zeta.

"Odmah po saznanju za isti menadžment je pokrenuo zakonsku proceduru kako bi utvrdio šta se desilo. Do okončanja disciplinskog postupka zaposlenima je izrečena mjera suspenzije. Menadžment JPU "Đina Vrbica" ovim putem iskazuje žaljenje i ističemo da smo i sami neprijatno iznenadjeni ovim događajem. Nakon sprovedenog zakonskog postupka javnost će biti blagovremeno informisana o sprovedenoj odluci", zvanično je saopštenjo iz uprave.

Roditelji petogodišnjeg dječaka koji pohađa vrtić “Zvjezdani vrt” u Zeti tvrde da je vaspitačica juče izbacila njihovog petogodišnjeg sina iz učionice zbog neposlušnosti, nakon čega je on izašao na ulicu, jer vrata te vaspitno-obrazovne ustanove nisu bila zaključana.

"Zvao nas je prijatelj, bilo je nekih 11 sati prije podne da nam je dijete koje su ostavili u vrtiću našli na magistralnom putu Podgorica-Zeta, preplašeno i u plaču, potpuno blijedo, praktično istraumirano dijete koje je bilo u vrtiću i koje je takozvana učiteljica izbacila iz učionice, zalupila vrata i rekla 'izađi napolje' jer je bio neposlušan ili nešto tako. Dijete se prestrašilo, uzelo je svoj ranac i izašlo je preko vrata vrtića koja nisu bila zaključana, koja su trebalo da budu zaključana da djeca ne bi mogla da izlaze iz vrtića, ali on je izašao i pješačio je nekih kilometar i po kroz saobraćaj tako da smo baš u haosu od juče", rekao je Televiziji Vijesti otac djeteta Darko Rašović.

Rašović je Televiziji Vijesti rekao da im je vaspitačica navodno kazala da je njegov sin tražio da ide u toalet, te da je, nakon par minuta, kada je vidjela da se ne vraća, krenula u potragu za njih, ali bezuspješno. Otac dječaka spori to što ih odmah nisu obavijestili o tome.

"Da ga mi nismo našli, ko zna kad bi saznali gdje nam je dijete i šta se desilo sa njim"

Ovim povodom su dali izjavu policiji, jer žele da se utvrdi odgovornost zaposlenih.

Bonus video: