Novi protest Crmničana u nedjelju, poručuju da je za "negativne efekte" protesta kriva Opština Bar

Raičevića pitali ko bi trebalo da brani interese Barana, ako on za to nije nadležan

7337 pregleda 58 reakcija 16 komentar(a)
Sa jednog od protesta, Foto: Marija Pešić
Sa jednog od protesta, Foto: Marija Pešić

Znamo da riječi mnogih političara, čast izuzecima, nemaju neku težinu, pa tako posmatramo i izjave pomenutog gospodina koji poziva na razgovor, ali ni nakon više mjeseci nikako da do toga dođe.

To su „Vijestima“ kazali predstavnici grupe građana „Udruženje za razvoj i zaštitu Crmnice“, misleći na predsjednika Opštine Bar, Dušana Raičevića. Oni su najavili i novi protest i blokadu tunela Sozina za nedjelju, 18. avgusta, od devet do 11 časova.

Ranije su poručili da Crmničani" neće prihvatiti ništa dok se ne potpiše kvalitetan i pravno obavezujući ugovor koji će predstavljati trajno rješenje za problem naplate putarine kroz tunel Sozina".

Oni su pozdravili aktivnosti drugih predstavnika Opštine Bar, posebno žena koje su bile u pregovaračkom timu, a koje imaju "mnogo konstruktivniji i efikasniji pristup".

“Međutim, mi vrednujemo djela a ne riječi, a ovdje su djela izostala, a ona koja su urađena, loša su, te pokazuju da oni koji su navodno tu za nas, da nas čuju i slično, izgleda slabo čuju i slabo vide, jer predložene mjere ni približno ne odgovaraju našim zahtjevima, odnosno realnoj, životnoj potrebi Crmničanki i Crmničana“, poručili su oni.

Dodali su i da prihvataju samo kvalitetan, pravno obavezujući ugovor, koji će predstavljati trajno rješenje njihovog problema. S obzirom na to da su na prethodni dopis prema kompaniji „Monteput“ tek nakon oko nedelju dana dobili odgovor, pozvali su Vladu Crne Gore da se hitno uključi u rješavanje ovog problema.

Istakli su da od Vlade ni nakon više mjeseci po dostavljanju inicijative sa više od 500 potpisa nijesu dobili odgovor.

„Možemo pomisliti da se nekome ne žuri, te za navodne 'negativne efekte' naših protesta oni, zajedno sa ostalim neažurnim stranama, snose krivicu. Među tima koji snose krivicu je Opština Bar, naravno, čak na prvom mjestu, a čiji prvi predstavnik izjavljuje da oni nisu prava adresa, i nisu odgovorni za ovo pitanje, pa mi sada pitamo da li smo mi stanovnici Kepler 62 C, Tunguzije ili opštine Bar i ko bi trebalo da je prvi na braniku naših interesa!?“, pitali su oni.

Pozvali su opet sve osim političara, iako pozdravljaju one koji ih stvarno podržavaju, da im se pridruže na mirnom protestu u nedjelju na istom mjestu, odnosno na skretanju za tunel Sozina kod „Kalamper“ pumpe.

„Na kraju, za razliku od nekih, poručujemo da smo mi stvarno tu u po’ noći u po’ dana, i kao što se kod nas za vino kaže - 'idi ti stiću te ja', mi kažemo - Crmničani stižu, jer Crmnički je oraj svaki!“, zaključili su.

Bonus video: