Savjet ASK će odlučiti da li će zahtijevati od Perović da se izjasni o postojanju razloga za njeno razrješenje

Kako se navodi u predloženom dnevnom redu koji je članovima dostavio predsjednik Savjeta ASK-a Pavle Ćupić, Perović prilikom izbora u julu 2020. godine nije dostavila najmanje tri mišljenja o stručnim i radnim kvalitetima od pravnih lica kod kojih je radila ili sa kojima je ostvarila saradnju, što je bio jedan od uslova za izbor

8593 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Perović, Foto: Savo Prelević
Perović, Foto: Savo Prelević

Novoizabrani Savjet Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) odlučiće danas o upućivanju zahtjeva direktorici ASK-a Jeleni Perović, koja tu funkciju obavlja iz kućnog pritvora, da se izjasni o postojanju razloga za njeno razrješenje, odnosno da prilikom izbora navodno nije ni ispunjavala uslove za postavljenje na tu poziciju.

Kako se navodi u predloženom dnevnom redu koji je članovima dostavio predsjednik Savjeta ASK-a Pavle Ćupić, Perović prilikom izbora u julu 2020. godine nije dostavila najmanje tri mišljenja o stručnim i radnim kvalitetima od pravnih lica kod kojih je radila ili sa kojima je ostvarila saradnju, što je bio jedan od uslova za izbor.

Članovi Savjeta će se prije izjašnjenja o ovoj odluci upoznati sa dokumentacijom koju je Perović podnijela na konkursu za izbor i na osnovu koje je bila izabrana od strane prethodnog saziva Savjeta na čijem je čelu bio Momčilo Radulović.

Savjet planira i da od Perović zatraži da im dostavi sve odluke kojima je sama sebi odobrila i potpisala varijabilni dio zarade, prekovremeni rad i druge vrste naknada u prošloj godini.

Od direktorice Agencije će tražiti i da im dostavi sve ugovore o djelu i ugovore o radu koji su zaključeni od prvog jula do danas.

Bonus video: