Opština Bar donira 30.000 eura za zakup prostorija za potrebe vrtića „Vukosava Ivanović Mašanović“

Ministarka Jakšić Stojanović tim povodom boravila u Baru, a potom obišla škole „Srbija“ i „Jugoslavija“ u kojima je u toku rekonstrukcija kroz projekat unapređenja energetske efikasnosti, a potom i OŠ „Mrkojevići“, gdje su u toku radovi na izgradnji fiskulturne sale

16990 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Opština Bar opredijelila je 30.000 eura za zakup poslovnih prostora s ciljem obezbjeđenja sredstava za sveobuhvatni prihvat i smještaj djece predškolskog uzrasta u vrtić „Vukosava Ivanović Mašanović“ u Baru, za školsku 2024/25. godinu.

Potpisivanje ugovora o donaciji bilo je jedna od tema sastanka predsjednika Opštine Dušana Raičevića, ministarke prosvjete, nauke i inovacije Anđele Jakšić Stojanović i direktorice JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“, Ivane Milenković.

Raičević i Jakšić Stojanović u Baru
foto: Opština Bar

"Razgovarano je takođe i o sprovođenju Memoranduma o saradnji na realizaciji prioritetnih projekata u oblasti obrazovne infrastrukture u opštini Bar, potpisanog početkom juna ove godine", navodi se u saopštenju Opštine. Memorandumom je predviđeno oko 18 miliona eura zajedničkog ulaganja Ministarstva i Opštine za izgradnju novog vrtića, rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola, uvođenje sistema grijanja i poboljšanje energetske efikasnosti, te rekonstrukciju fiskulturnih sala i sportskih igrališta u gotovo svim barskim školama.

Nakon sastanka, Raičević i Jakšić-Stojanović obišli su osnovne škole „Srbija“ i „Jugoslavija“ u kojima je u toku rekonstrukcija kroz projekat unapređenja energetske efikasnosti, a potom su obišli i OŠ „Mrkojevići“, gdje su u toku radovi na izgradnji fiskulturne sale.

Bonus video: