Požar zahvatio Prošćenske planine - gori četinarska šuma, vatra za sada pod kontrolom

Gori oko 2,5 hektara šume, a situacija je bila naročito kritična sinoć, kada je prijetila opasnost da se vatra proširi na mnogo veće površine

8368 pregleda 3 komentar(a)
Foto: SZS Mojkovac
Foto: SZS Mojkovac

Požar koji je juče poslijepodne zahvatio Prošćenske planine, na području mojkovačke opštine, za sada je pod kontrolom, kaže komandir Službe zaštite i spašavanja (SZS) Marinko Medojević.

Gori oko 2,5 hektara četinarske šume, a prema njegovim riječima, situacija je bila naročito kritična sinoć, kada je prijetila opasnost da se vatra proširi na mnogo veće površine. Vatrogasci samo pješke mogu do mjesta požara.

požar Mojkovac
foto: SZS Mojkovac

„Gasimo naprtnjačama, jer je riječ o terenu do kojeg vozila ne mogu. Predhodna noć je bila izuzetno teška, jer smo nastojali da ograničimo širenje požara, što nam je i pošlo za rukom danas prijepodne. Nažalost, gori oko 2,5 hektara četinarske šume, međutim, u okolini nema objekata koje bi bili ugroženi vatrom. Velike teškoće nam stvara oboreno suvo drveće, koje gori velikom brzinom i potpomaže širenju požara. Nadam se da danas neće biti jakog vjetra, koji bi značajno pogoršao situaciju“, rekao je Medojević Vijestima.

požar Mojkovac
foto: SZS Mojkovac

Kako kažu u SZS i ovog puta požar je, najvjerovatnije, izazvan ljudskim faktorm.

Bonus video: