Hotelijeri: Restrikcije vode u Petrovcu izazvale ogromne probleme

"Restrikcije u snabdjevanju vodom koje su uvedene bez najave, navodno zbog dugotrajne suše i povećane potrošnje tokom ljetnjih meseci, su doprinjele da je trenutna situacija u hotelima i ostalim smještajnim kapacitetima postaje neprihvatljiva i haotična"

8009 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Petrovac, popularna turistička destinacija u Crnoj Gori, u posljednja tri dana se suočava sa ozbiljnim problemom zbog restrikcija u snabdijevanju vodom i po više sati u špicu turističke sezone.

To se navodi u zajedničkom saopštenju hotelijera, upućenog “Vijestima”.

“Takva situacija je izazvala značajne negativne posledice i nezadovoljstvo turista uključujući brojne otkaze rezervacija i potencijalnu štetu za lokalni turizam. Restrikcije u snabdjevanju vodom koje su uvedene bez najave, navodno zbog dugotrajne suše i povećane potrošnje tokom ljetnjih meseci, su doprinjele da je trenutna situacija u hotelima i ostalim smještajnim kapacitetima postaje neprihvatljiva i haotična. Ove restrikcije se najčešće manifestuju kroz redukcije u snabdevanju vodom, smanjeni pritisak i povremena isključenja i to u periodu kad je najpotrebnija, odnosno u popodnevnim satima do ponoći”, navodi se u saopštenju.

Zajedničko saopštenje potpisali su hoteli “AMI” Petrovac, Vile “Olive” Petrovac, “Palas” Petrovac, “W-Grand” Petrovac i “AMFORA”, uz napomenu da su i ostali hotelijeri koje su kontaktirali saglasni, ali da njihovi predstavnici fizički nisu bili prisutni u Petrovcu.

Bonus video: