U Josipa Broza na Starom aerodromu 62 udesa za godinu

Iz Uprave policije “Vijestima” su rekli da u toj i još tri saobraćajnice na Koniku bezbjednost nije na zadovoljavajućem nivou. Iz Glavnog grada nisu odgovorili na pitanja redakcije

13902 pregleda 38 reakcija 39 komentar(a)
Udes na Starom aerodromu, Foto: Savo Prelević
Udes na Starom aerodromu, Foto: Savo Prelević

U jednoj ulici u Podgorici, Bulevaru Josipa Broza Tita, za godinu su se dogodile 62 saobraćajne nezgode, što je u prosjeku više od jedne sedmično. U tim saobraćajkama, 13 osoba je lakše povrijeđeno, dok su četiri lica zadobila teže povrede.

To su “Vijestima” rekli iz Uprave policije (UP).

Redakcija je prethodno informisana da je Glavnom gradu i podgoričkom Sekretarijatu za saobraćaj upućena najmanje jedna inicijativa da je neophodno da se u tom dijelu grada, zbog bezbjednosti učesnika, saobraćaj reguliše na način da se postavi ležeći usporivač, takozvani “ležeći policajac”.

U policiji su saglasni da bezbjednost saobraćaja u toj, te još tri saobraćajnice u tom dijelu grada - Bulevaru Peka Dapčevića, Zagrebačkoj i Mojkovačkoj ulici, nije na zadovoljavajućem nivou i da bi, kako su rekli “Vijestima”, trebalo uvesti određene izmjene.

“U protekloj godini, odnosno u periodu od 1. januara do 31. decembra 2023. godine u Ulici Josipa Broza Tita, dogodile su se 62 saobraćajne nezgode u kojima je 13 lica zadobilo lake, a četiri lica teške tjelesne povrede. U Bulevaru Peka Dapčevića, kao i Zagrebačkoj ulici dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, u kojima je dva lica zadobilo lake i jedno lice teške tjelesne povrede”, navode u odgovoru “Vijestima”.

Kako su kazali, bezbjednost saobraćaja u tim ulicama, sa aspekta saobraćajne policije, “nije na zadovoljavajućem nivou”.

“Te smo mišljenja da bi u Ulici Peka Dapčevića na raskrsnici sa Mojkovačkom ulicom bilo potrebno izmijeniti vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju, kao i eventualno postaviti usporivače brzine, te usporivače brzine i svjetlosne signalne uređaje na raskrsnici Ulice Josipa Broza Tita sa Ulicom Zmaj Jovinom”, rekli su iz policije.

Kao najčešće uzroke saobraćajnih nezgoda u tim ulicama, naveli su prekoračenje brzine kretanja, vožnju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, korišćenje mobilnog aparata i nepropuštanje pješaka koji prelaze bulevare na obilježenim pješačkim prelazima.

Ulica Peka Dapčevića u Podgorici ide iz pravca naselja Masline i Zlatica, prolazi pored Katoličke crkve i završava na kružnom toku, kod Lukoil pumpe, gdje počinje Josipa Broza Tita.

Zagrebačka i Mojkovačka ulica su sporedne, koje se spajaju na Ulicu Peka Dapčevića.

Iz Glavnog grada i Sekretarijata, koji kao vršilac dužnosti sekretara vodi Ninoslav Kaluđerović, nisu odgovorili na pitanja “Vijesti”.

Bonus video: