Popović i Božović povukli kandidature za Ombudsmana RTCG-a u korist Vesne Pejović

"Smatramo da koleginica Pejović, sa kojom dijelimo iste svjetonazore, svojim intelektualnim i profesionalnim kapacitetima koje ima u novinarstvu, zaslužuje da obavlja posao zaštitnice prava slušalaca, gledalaca i čitalaca RTCG", navodi se u pismu Savjetu

12355 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Danijela Popović i Žarko Božović povukli su kandidature za Ombudsmana Radio-televizije Crne Gore (RTCG) u korist koleginice Vesne Pejović i o tome obavijestili Savjet Javnog servisa.

U dopisu Savjetu, dosadašnja Ombudsmanka RTCG Popović i Božović navode da je Vesna Pejović dugogodišnja novinarka-urednica u toj medijskoj kući, autorka brojnih emisija, serijala i jedna od autorki i potpisnica Kodeksa novinara Crne Gore.

"Podsjećamo da je Vesna Pejović kao dugogodišnja predsjednica Nezavisnog sindikata novinara jedna od inicijatorki i osnivača Novinarskog samoregulacionog tijela, prvog u istoriji novinarstva u Crnoj Gori. Takođe je od 2006. godine u tom dijelu četiri godine bila zadužena za praćenje i analizu elektronskih medija i jednom mjesečno, na konferenciji za novinare, javno iznosila ključne probleme u kršenju novinarskog kodeksa, a na konkretnim primjerima ukazivala na medije koji krše Kodeks...", navodi se u dopisu.

Popović i Božović u dopisu ističu da je Pejović u prijavi na konkurs na osnovu velikog iskustva i znanja objasnila članovima Savjeta kako i šta treba da radi Ombudsman RTCG.

"Smatramo da koleginica Pejović, sa kojom dijelimo iste svjetonazore, svojim intelektualnim i profesionalnim kapacitetima koje ima u novinarstvu, zaslužuje da obavlja posao zaštitnice prava slušalaca, gledalaca i čitalaca RTCG", zaključuju u pismu Savjetu.

Bonus video: