NASA hakaton u Podgorici

NASA Space Apps Challenge je globalno takmičenje koje okuplja kreativne timove širom svijeta, u cilju zajedničkog rješavanju globalnih prirodnih i društvenih problema koristeći podatke Američke svemirske agencije

4100 pregleda 1 komentar(a)
Foto: UCG/spaceappschallenge.org
Foto: UCG/spaceappschallenge.org

Univerzitet Crne Gore i Montenegro Space Research iz Podgorice najavili su da će se u glavnom gradu 5. i 6. oktobra održati NASA Space Apps Challenge.

Ističe se da je u pitanju najveći globalni hakaton.

"Ovogodišnja tema hakatona nosi naziv "The Sun Touches Everything" (Sunce dopire do svega), i ovom prilikom pozivamo sve studente, inovatore i strastvene istraživače na Univerzitezu Crne Gore, kao i sve zainteresovane građane da se prijave i pridruže ovoj prestižnoj i inspirativnoj misiji", saopštio je UCG.

NASA Space Apps Challenge je globalno takmičenje koje okuplja kreativne timove širom svijeta, u cilju zajedničkog rješavanju globalnih prirodnih i društvenih problema koristeći podatke Američke svemirske agencije (NASA).

"Takmičenje će se održati na Univerzitetu Crne Gore, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade, ali najvažnije od svega - mogućnost da budu dio NASA-inog programa u istraživanju svemira. Ovo je jedinstvena prilika za sve zaljubljenike u svemirsku tehnologiju i istraživanje da pokažu svoje vještine i doprinesu globalnoj zajednici", piše u saopštenju.

UCG je pozvao zainteresovane da se prijave i pripreme za "nezaboravno iskustvo" istraživanja, učenja i timskog rada.

Bonus video: