Mašković: Glavni grad ne mari za interese i potrebe mladih

"Mladima u Podgorici je potrebno mnogo više - potrebni su im adekvatni prostori, realni akcioni planovi, kao i više prilika da ostanu, a ne da budu primorani da odlaze iz našeg grada i države", kažu iz Evropskog saveza

3272 pregleda 8 komentar(a)
Mašković, Foto: Evropski savez
Mašković, Foto: Evropski savez

Miloš Mašković, kandidat na izbornoj listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer”, ocijenio je da Glavni grad ne mari za interese i potrebe mladih.

"Da odlazeća gradska uprava ne mari za interese i potrebe mladih najbolje pokazuje činjenica da ni nakon devet mjeseci od usvajanja Odluke o osnivanju i načinu funkcionisanja Omladinskog kluba nije otvoren nijedan omladinski klub, dok se, s druge strane, gradska uprava bavi zamazivanjem očiju javnosti i kandiduje Podgoricu za Evropsku prijestonicu mladih", saopštio je on.

"U Podgorici postoji samo jedan Omladinski klub, i to otvoren za vrijeme prethodne vlasti, koji prema novoj odluci ne ispunjava osnovne uslove da bi se uopšte mogao nazvati tako. Postavlja se pitanje šta je sa pompozno najavljenim akcionim planom od navodnih milion eura, šta je iz tog plana realizovano i koliko je sredstava utrošeno…", dodaje Mašković.

Kaže da je jasno da je riječ o "neiskrenom i populističkom" odnosu prema mladima, a da to najbolje pokazuje i činjenica da je ovogodišnji budžet Kancelarije za mlade Glavnog grada "mizernih 25 hiljada eura", dok nije usvojen njegov amandman na budžet, kojim je predložio da se taj iznos udvostruči.

"Mladima u Podgorici je potrebno mnogo više - potrebni su im adekvatni prostori, realni akcioni planovi, kao i više prilika da ostanu, a ne da budu primorani da odlaze iz našeg grada i države. Samo kroz ozbiljan i iskren pristup prema mladima možemo osigurati njihovu budućnost ovdje, u Podgorici, i u cijeloj Crnoj Gori", zaključio je Mašković.

Bonus video: