Crnogorska porodica iz Berlina obezbjedila 100.000 eura za Caritas Crne Gore

Caritasova kuhinja, koja se nalazi svega nekoliko stotina metara od elitnog crnogorskog ljetovališta, svakodnevno pruža obroke socijalno ugroženim građanima, predstavljajući oazu podrške u vrijeme velikih izazova

14592 pregleda 505 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Crnogorska porodica iz Berlina donirala je 100.000 eura za podršku Caritasu Crne Gore, čime su još jednom potvrdili svoju posvećenost pomoći socijalno ugroženim i bolesnim građanima Crne Gore, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili društvenu pripadnost.

Od početka rada pučke kuhinje koju vodi Caritas, do danas, ova porodica je osigurala sredstva koja su dijelom utrošena na adaptaciju prostora koji je opština Tivat ustupila Caritasu. Dodatna sredstva omogućila su nabavku tehničke opreme i dostavnog vozila, dok je ostatak sredstava usmjeren na svakodnevne potrebe Caritasove kuhinje.

"Naša porodica smatra da tamo gdje država ne pokazuje potrebnu dozu empatije, mi kao zajednica treba da stanemo uz svoje građane," navodi se u saopštenju za javnost.

Caritasova kuhinja, koja se nalazi svega nekoliko stotina metara od elitnog crnogorskog ljetovališta, svakodnevno pruža obroke socijalno ugroženim građanima, predstavljajući oazu podrške u vrijeme velikih izazova.

wdbrv
foto: Privatna arhiva

U društvu gdje nije česta pojava da pripadnici jednog naroda pomažu pripadnicima drugog, uprkos različitostima u vjeri i identitetu, crnogorska porodica iz Berlina ostaje simbol solidarnosti i nesebične pomoći, dodaje se u saopštenju.

Crna Gora teži da bude razvijena i prosperitetna država, te buduća članica Evropske unije, treba da se ponosi ovakvim primjerima građanske i ljudske odgovornosti.

Tim prije što je Crna Gora država socijalne pravde po svom ustavnom određenju, i iz tih razloga, ako ne zbog empatije i solidarnosti, država i društvo moraju posebnu pažnju posvetiti onima kojima je potrebno pomoći.

Tivat, kao mjesto u kojem se razvijaju i grade multimilionski razvojni projekti i koji privlači najbogatije goste i turiste, mora imati još istančaniji osjećaj za ranjive populacije u svojoj zajednici.

Bonus video: