U Nikšiću otvoren bazar koji će trajati tokom vikenda: Najbolji su domaći proizvodi

Treći put zaredom u Nikšiću otvoren bazar koji će trajati tokom vikenda

5413 pregleda 2 komentar(a)
Sa nikšićkog bazara, Foto: Svetlana Mandić
Sa nikšićkog bazara, Foto: Svetlana Mandić

Septembarski bazar domaćih proizvoda, treći put za redom, otvoren je juče na nikšićkom Trgu slobode, a proizvode je izložilo oko 30 izlagača. Bazar, koji organizuje lokalna Turistička organizacija (TO) u saradnji sa MFI “Alter Modus”, uz podršku Opštine Nikšić, biće otvoren do 8. septembra.

Otvarajući bazar, predsjednik Opštine Marko Kovačević kazao je da opravdanost njegovog postojanja pokazuje broj proizvođača.

“Prve godine je bilo deset izlagača, prošle i ove godine oko 30, što pokazuje da ovaj bazar ima smisao i da domaći proizvođači i tvorci rukotvorina i umjetnina imaju šta da ponude nikšićkom tržištu i građanima koji će tu naći nešto za sebe”, kazao je Kovačević.

Direktor TO Nikšić Mitar Barać istakao je da su bazari na Trgu slobode postali lijepa tradicija.

“Praktikujemo da ih organizujemo u vrijeme velikih praznika i značajnih datuma, pa je to slučaj i sa ‘Septembarskim bazarom’ koji organizujemo u susret 18. septembru, Danu opštine Nikšić. Više puta smo dali priliku našim proizvođačima da besplatno izlože svoje proizvode i naplate svoj naporan rad, a to je slučaj i ovoga puta i to će biti praksa i u budućnosti”, poručio je Barać i dodao da su sa “Alter Modusom” realizovali više projekata, a da je bazar jedan od njih.

Prema riječima Nebojše Krsmanovića, menadžera poslovne mreže sjevera u “Alter Modusu”, bazar je prilika da domaći proizvođači promovišu svoje proizvode, razmijene iskustva i unaprijede poslovanje.

“Poruka koju želimo prenijeti je da podrškom lokalnim proizvođačima čuvamo lokalni identitet kroz proizvode koje rado iznosimo na trpeze”, kazao je Krsmanović.

Bonus video: