Zirojević: Zaražene krave pobacane u Bogetićima na imanju srodnika jednog od najviših lokalnih funkcionera

"Postavlja se pitanje odgovornosti nadležne veterinarske inspektorke Slavice Sudžum koja je, kako stvari stoje, po drugi put dozvolila neadekvatno odlaganje uginulih životinja i time dopustila da građanke i građani Nikšića potencijalno budu izloženi zarazi", kazao je šef kluba odbornika Socijaldemokrata u Skupštini opštine Nikšić

11755 pregleda 17 komentar(a)
Nikola Zirojević, Foto: Boris Pejović
Nikola Zirojević, Foto: Boris Pejović

Ako je neko očekivao da nadležni u Opštini Nikšić isprave katastrofalnu grešku odlaganja zaraženih krava na neprikladnoj lokaciji u Župi nikšićkoj, grdno se prevario, kazao je šef kluba odbornika Socijaldemokrata u Skupštini opštine Nikšić Nikola Zirojević.

On tvrdi da je neko u toku noći zaražene krave, koje su prvobitno odložene u Župi nikšićkoj, "pobacao" po imanju bliskog srodnika jednog od najviših lokalnih funkcionera, na teritoriji Mjesne zajednice Bogetići.

"Naime, u toku noći, kao da su ih ukrali, nadležni su uginule krave iz Župe prevezli na drugu lokaciju. Valjda je do njih stigao glas da se Župljani spremaju da ih sami iskopaju i dovezu ih pred zgradu Opštine Nikšić. Moram priznati da bi to bio upečatljiv prizor pred proslavu Dana Opštine 18. septembra i adekvatna poruka lokalnom rukovodstvu za njihova dosadašnja postignuća. No, bolje što se nije desilo.

Bolje bi bilo da se nije desilo ni ono što je uslijedilo - uginule zaražene krave su praktično pobacane na drugu lokaciju koja se nalazi na teritoriji Opštine Nikšić, a sa koje se, po kazivanju građana, širi nesnosan smrad", navodi Zirojević u saopštenju dostavljenom medijima.

On je pozvao nadležne u Opštini da daju odgovore na pitanja - da li je lokacija na kojoj je zaražena stoka praktično samo pobacana, kao što je prikazano na video snimku koji je dostavljen medijima, u vlasništvu R.V. i da li je navedeno lice blizak srodnik jednog od najviših lokalnih funkcionera.

"S druge strane, postavlja se pitanje odgovornosti nadležne veterinarske inspektorke Slavice Sudžum koja je, kako stvari stoje, po drugi put dozvolila neadekvatno odlaganje uginulih životinja i time dopustila da građanke i građani Nikšića potencijalno budu izloženi zarazi. Šta je gospođa Sudžum radila i da li je odlaganje uginulih životinja na način na koji je prikazano na video snimku koji dostavljam medijima u prilogu adekvatno i bezbjedno? ", pitao je Zirojević.

Poslanik SD-a je pozvao nadležne državne organe da ispitaju sve detalje ovog događaja jer, kako je dodao, odgovorni za potencijalnu zarazu Nikšićanki i Nikšićana moraju biti adekvatno sankcionisani.

"Druga sankcija će, svakako, stići na proljeće, kada će ih Nikšićanke i Nikšićani preseliti u opozicione klupe", zaključio je Zirojević.

Bonus video: