Javna rasprava o Nacrtu izmjena DUP-a "Sutomore - centar" i Izvještaju o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu

Rasprava će trajati od 11. septembra do 7. oktobra

4876 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Opština Bar saopštila je da će se, u organizaciji Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, održati javna rasprava o Nacrtu Izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana “Sutomore - centar” i Izvještaju o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu.

Rasprava će trajati od 11. septembra do 7. oktobra.

Pozvali su zainteresovane građane da svoje predloge, sugestije i komentare dostave Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine (IV Proleterske brigade br. 19, Podgorica), putem pošte ili ličnom predajom na arhivi tog resora, radnim danima od osam do 13 časova, zaključno sa 7. oktobrom. Predlozi se mogu slati i putem imejl adrese: javna.rasprava@mdup.gov.me do istog datuma.

U okviru ove rasprave, Ministarstvo će, u saradnji sa Opštinom Bar, organizovati javnu prezentaciju Nacrta Izmjena i dopuna DUP-a “Sutomore – centar” u Velikoj sali Skupštine Opštine Bar, 23. septembra, u periodu od 11 do 14 sati.

"Pozivamo građane i stručnu javnost da prisustvuju prezentaciji i aktivno učestvuju u raspravi", navodi se u saopštenju.

Za više informacija i pristup planskim dokumentima, zainteresovane su uputili na zvanični sajt Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

Bonus video: