Važan korak u jačanju regionalnih inicijativa u oblasti zaštite prava osoba sa invaliditetom

Đeka je istakao da saradnja između dvije zemlje, koje njeguju dugogodišnje prijateljske odnose, ima ključnu ulogu u razmjeni iskustava i dobrih praksi, te u ostvarivanju politika jednakih mogućnosti i pune ravnopravnosti osoba sa invaliditetom

1179 pregleda 0 komentar(a)
Đeka i Svetina, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava
Đeka i Svetina, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, sa saradnicima, boravio je 10. septembra u službenoj posjeti Republici Sloveniji, gdje se sastao sa Zaštitnikom ljudskih prava Republike Slovenije, Petrom Svetinom, saopšteno je iz Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Ovo je prva regionalna posjeta ministra Đeke, koja je posvećena unapređenju saradnje u oblasti zaštite prava osoba sa invaliditetom, što predstavlja važan korak u jačanju regionalnih inicijativa u ovoj oblasti, dodali su iz tog vladinog resora.

Đeka je ovom prilikom istakao značaj razmjene iskustava i dobrih praksi između zemalja regiona u cilju unapređenja prava osoba sa invaliditetom.

On je istakao da saradnja između dvije zemlje, koje njeguju dugogodišnje prijateljske odnose, ima ključnu ulogu u razmjeni iskustava i dobrih praksi, te u ostvarivanju politika jednakih mogućnosti i pune ravnopravnosti osoba sa invaliditetom, navodi se u saopštenju ministarstva.

Sastanak je bio prilika za dalju razmjenu ideja i jačanje institucionalne saradnje kroz zajedničke regionalne projekte. Ova posjeta dodatno učvršćuje bliske odnose Crne Gore i Slovenije u zajedničkim naporima ka uspostavljanju jednakosti i nediskriminacije u regionu, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: