Nikšić: U kući voda do članaka, vatrogasci ne mogu da je iscrpe

"Nedavno smo renovirali kuću, donijeli namještaj i teško je gledati da je sad to uništeno", kazala je Jelina unuka Marija Butorović, koja je Opštini prijavila štetu

8916 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Jaka kiša koja je pala tokom noći pričinila je veliku štetu u kući 86-ogodišnje Jele Perović, iz Brestica, dvadesetak kilometara od Nikšića.

"Baba živi sama. Čuli smo se s njom sinoć i sve je bilo u redu. Međutim, oko ponoći nas je zvala da nam kaže da je kroz zid ušla voda, da je do članaka i da je sve poplavljeno. Odmah smo otišli za nju, ali nam je problem pričinjavala velika kiša i put koji je odnijela voda. Kada smo stigli, zaista smo bili zatečeni prizorom", kazala je "Vijestima" Jelina unuka Marija Butorović.

Kako je rekla, babu su doveli kod njih, štetu su prijavili Opštini, a problem je što ne znaju kako vodu da iscrpe iz kuće.

"Baba je zimi kod nas, a tokom ostalih mjeseci u Bresticama. Nedavno smo renovirali kuću, donijeli namještaj i teško je gledati da je sad to uništeno. Posebno je babi teško. Zvali smo vatrogasce da iscrpe vodu iz kuće, ali su nam rekli da oni to ne rade. Nadamo se da će nam neko pomoći, kao i da će nam Opština izaći u susret", kazala je Butorović.

"Vijesti" su kontaktirale nikšićku Službu zaštite i spasavanja gdje su nam objasnili da pumpe koje imaju mogu da crpe vodu iz objekata samo ukoliko je riječ o vodi visine 20 centimetara ili više.

Bonus video: