Mještani nikšićke Župe: Nećemo dozvoliti da se eutanazirane krave zakopaju u rejonu Rakočice

Rakočica pripada opštini Danilovgrad, a da bi se do pomenute lokacije stiglo najbolji put je preko nikšićke Župe

9212 pregleda 8 komentar(a)
Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa nikšićka Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa nikšićka Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić

Mještani nikšićke Župe će se večeras u 22 časa okupiti na Kamenom krstu kako bi poslali poruku nadležnim institucijama da neće dozvoliti da se eutanazirane krave uginule od kju groznice u opštini Danilovgrad zakopaju u rejonu Rakočice koji se nalazi iznad zabrana kralja Nikole u Župi.

"Bićemo večeras tu sve dok nas neko ne obavijesti da se odustalo od te zle namjere. Ako tokom noći ne dobijemo informaciju da su odustali sjutra će čitava Župa biti na nogama. Ne znam kome je ta suluda ideja pala na pamet. Taj predio je sliv voda tri opštine i na taj način bi bila ugrožena voda za piće Župe, Mareze i opštine Danilovgrad“, kazao je „Vijestima“ predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa nikšićka Dragoljub Radulović.

Kako je kazao, o namjeri da u rejonu Rakočice budu zakopane eutanazirane krave obavijestio je i predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

„Kovačević je saglasan da se tu ne može dozvoliti zakopavanje grla. Rekao mi je da je obavijestio ministra Vladimira Jokovića. Ja sam obavijestio generalnog direktora Direktorata za poljoprivredu Miroslava Cimbaljevića koji mi je rekao da ne zna ništa o tome i da će provjeriti. Sigurno je da mi to nećemo dozvoliti. Konsultovali smo i stručnjaka za vode Luku Mitrovića koji nam je rekao da je na planiranoj lokaciji sliv voda ne samo Župe, već i Danilovgrada i Podgorice“, istakao je Radulović.

Rakočica pripada opštini Danilovgrad, a da bi se do pomenute lokacije stiglo najbolji put je preko nikšićke Župe.

Bonus video: