Župljani pripravni, blokiraće puteve ako krenu kamioni sa zaraženim kravama, čekaju potez nadležnih

"Sinoć smo primijetili automobile danilovgradskih registarskih oznaka koji su prošli kroz Župu, ali nijesmo reagovali. Vjerovatno su došli da provjere ima li nas. Ima nas i bićemo tu sve dok se zvanično od te sulude ideje ne odustane", kazao je "Vijestima" predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović

12239 pregleda 10 komentar(a)
Sa okupljanja, Foto: Privatna arhiva
Sa okupljanja, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.09.2024. 12:00h

Iako su dobili nezvanične informacije da su nadležne institucije odustale da eutanazirane krave oboljele od kju groznice zakopaju u rejonu Rakočica, iznad zabrana kralja Nikole u nikšićkoj Župi, mještani Župe budno prate situaciju kako kamioni sa eutanaziranim kravama ne bi prošli kroz njihovu mjesnu zajednicu.

Oni su se sinoć u 22 sata okupili na Kamenom krstu gdje su donijeli odluku da blokiraju mjesta kuda bi eventualno kamioni mogli proći - Kameni krst, Đurakov i Vodni do.

"Sinoć smo primijetili automobile danilovgradskih registarskih oznaka koji su prošli kroz Župu, ali nijesmo reagovali. Vjerovatno su došli da provjere ima li nas. Ima nas i bićemo tu sve dok se zvanično od te sulude ideje ne odustane", kazao je "Vijestima" predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović.

Ponovio je da mještani Župe neće dozvoliti da se zaražene krave iz danilovgradske opštine zakopaju na lokaciji gdje je izvorište voda i gdje bi, kako je istakao, bile ugrožene vode Župe, Danilovgrada i Podgorice.

Podsjetio je da je predsjednik Opštine, Marko Kovačević saglasan sa Župljanima da se u rejonu Rakočice ne može dozvoliti zakopavanje zaraženih grla i prozvao nadležne institucije i ljude koji su na njihovom čelu, počev od ministra Vladimira Jokovića da reaguju i da dobro razmisle prije nego što donesu bilo kakvu odluku.

"Pripravni smo i naši budući potezi zavisiće od njih", poručio je Radulović.

Bonus video: