Opet se u Mojkovcu pojavile divlje deponije

Nakon nedavnog čišćenja, nove gomile raznog otpada

5740 pregleda 4 komentar(a)
Jedna od divljih deponija u Mojkovcu, Foto: Komunalno preduzeće
Jedna od divljih deponija u Mojkovcu, Foto: Komunalno preduzeće

Nedugo nakon što su radnici mojkovačkog Komunalnog preduzeća Gradac uklonili divlju deponiju u biznis zoni, na istim lokacijama pojavile su se nove gomile raznog otpada. Iz tog preduzeća apeluju na sugrađane da se odgovornije ponašaju kada je riječ o načinu odlaganja otpada., ka oi da prijave kršenje propisa u toj oblasti.

“Nakon nedavnog čišćenja i uređenja divljih deponija u biznis zoni, radnici mojkovačkog nažalost, ponovo smo zatekli novu deponiju na istom mjestu. Ovakvo ponašanje pojedinaca predstavlja ozbiljan problem za sve nas i ugrožava napore koje ulažemo u održavanje čistoće našeg grada. Pozivamo sve građane da odgovorno odlažu otpad na za to predviđena mjesta i prijave svaku nelegalnu aktivnost koju primijete”, saopštili su iz tog preduzeća.

U Komunalnom podsjećaju da su, tokom proteklog perioda, kako kažu, predano radili na uklanjanju divljih deponija širom opštine. Tokom ljeta, sredstvima Eko-fonda, sanirane su četiri deponije. Kako je ranije saopšteno taj posao koštao je oko 29.000 eura, a sanirane su deponije “ koje su svojim izgledom i nametnutom funkcijom bile direktna prijetnja po životnu sredinu i zdravlje građana na tim lokalitetima”.

Aplicirajući za sredstva Eko-fonda Opština je ostvarila pravo na subvenciju za realizaciju projekta uklanjanja otpada odbačenog u životnu sredinu.

Bonus video: