MPNI i Britanski savjet potpisali sporazum o jačanju saradnje u oblasti obrazovanja

„Ova partnerska inicijativa doprinijeće dugoročnom unapređenju obrazovnog sistema Crne Gore, podržavajući i formalne i neformalne obrazovne mogućnosti za učenike, nastavnike i mlade lidere“

3193 pregleda 8 komentar(a)
Foto: MPNI
Foto: MPNI

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacije (MPNI) i Britanski savjet potpisali su Memorandum o razumijevanju s ciljem daljeg jačanja saradnje u oblasti obrazovanja.

Kako je saopšteno iz MPNI, Memorandum su potpisale resorna ministarka Anđela Jakšić Stojanović i direktorka Britanskog savjeta Kler Sirs.

„Memorandum se fokusira na nekoliko ključnih oblasti, uključujući unapređenje nastave engleskog jezika, kontinuirani profesionalni razvoj nastavnika, kao i promovisanje međunarodnih kvalifikacija poput IELTS i Cambridge English ispita“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da, pored toga, saradnja ima za cilj razvoj neformalnih obrazovnih programa koji osnažuju mlade lidere, podržavaju ranjive grupe i promovišu važne društvene teme poput klimatskih promjena, digitalne pismenosti i otpornosti mladih.

„Ova partnerska inicijativa doprinijeće dugoročnom unapređenju obrazovnog sistema Crne Gore, podržavajući i formalne i neformalne obrazovne mogućnosti za učenike, nastavnike i mlade lidere“, kazali su iz MPNI.

Bonus video: