Mugoša: SEP će pokrenuti korjenitu promjenu tretmana napuštenih životinja i ostavljenih kućnih ljubimaca

SEP se zalaže za povećanje kapaciteta i unapređenje "neadekvatnih uslova zbrinjavanja" u gradskom azilu, subvencije za neprofitne organizacije koje se bave zbrinjavanjem životinja, kontrolu nad populacijom pasa lutalica i gradnju krematorijuma za kućne ljubimce

4682 pregleda 34 reakcija 21 komentar(a)
Mugoša, Vasiljević i Marković, Foto: SEP
Mugoša, Vasiljević i Marković, Foto: SEP

Ilija Mugoša, nosilac liste Stranke evropskog progresa (SEP) na izborima u Podgorici, poručio je da će ta partija pokrenuti "korjenitu promjenu tretmana" napuštenih životinja i ostavljenih kućnih ljubimaca u glavnom gradu.

Kako je saopšteno, aktivisti te partije, na čelu s predsjednikom SEP-a Duškom Markovićem i Mugošom, obišli su sklonište za napuštene životinje „Mali veliki raj“ na Pričelju.

Mugoša je izrazio podršku vlasnici skloništa Mirjani Vasiljević.

"Stranka evropskog progresa je definisala u svom Izbornom Programu Uredimo Podgoricu nekoliko konkretnih projekata u ovoj oblasti. Među njima su povećanje kapaciteta i unapređenje neadekvatnih uslova zbrinjavanja u gradskom azilu, subvencije za neprofitne organizacije koje se bave zbrinjavanjem životinja, kontrola nad populacijom pasa lutalica te gradnja krematorijuma za kućne ljubimce", navodi se u saopštenju.

SEP sklonište
foto: SEP

Mirjana Vasiljević, koja se, kako je saopšteno, brine o više od stotinu životinja – pasa, mačaka, konja i zečeva, kazala je da se ne može osloniti na pomoć nadležnih službi Glavnog grada, "čiji posao radi".

„Gdje god ja pođem, ja naiđem na povrijeđenu životinju, udarenu ili iznemoglu od gladi, i ja je udomim i vodim kompletnu brigu o njoj. Treba nam jaka pomoć za liječenje. Zahvaljujem se Stranci evropskog progresa na posjeti i donaciji u hrani. Glavni grad se ne odnosi na pravi način prema ovom skloništu odnosno nema nikakav odnos“, kazala je ona.

Bonus video: