MPNI: Nijedna od osnovnih škola nije organizovala odlazak učenika i nastavnika na prijem kod Vučića

"Molimo sve društvene aktere u Crnoj Gori da se prije donošenja zaključaka obrate resornom ministarstvu, koje će, kao i do sada, preduzeti sve mjere u okviru svojih nadležnosti, u cilju objektivnog informisanja javnosti i zaštite integriteta obrazovno-vaspitnog procesa u svim ustanovama na teritoriji Crne Gore", navodi se u saopštenju

22500 pregleda 223 reakcija 67 komentar(a)
Ministarka Anđela Jakšić Stojanović, Foto: Boris Pejović
Ministarka Anđela Jakšić Stojanović, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je saopštilo da su dobili potvrdu da nijedna od 163 osnovne škole u Crnoj Gori nije organizovala odlazak učenika i nastavnika na prijem kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Molimo sve društvene aktere u Crnoj Gori da se prije donošenja zaključaka obrate resornom ministarstvu, koje će, kao i do sada, preduzeti sve mjere u okviru svojih nadležnosti, u cilju objektivnog informisanja javnosti i zaštite integriteta obrazovno-vaspitnog procesa u svim ustanovama na teritoriji Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je juče premijera Milojka Spajića da saopšti po kom kriterijumu, kako su tada naveli, birani nastavnici i učenici crnogorskih škola koji su prisustvovali prijemu kod predsjednika Srbije.

Vučić je juče u Beogradu govorio na prijemu za učenike i nastavnike osnovnih škola i predsjednike opština iz Crne Gore i bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska, povodom 15. septembra - Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji se od 2020. praznuje u Srbiji i RS.

Bonus video: