Grgurović rekao mještanima da zaražene krave neće biti zakopane u Rakočicama

Mještani razgovarali sa predsjednikom Opštine Danilovgrad, on kazao da je pronađena druga lokacija

16305 pregleda 15 komentar(a)
Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 16.09.2024. 13:58h

Mještani nikšićke Župe okupili su se danas kako bi blokirali sve putne pravce koji vode do mjesta Rakočice, nakon što su dobili nezvaničnu informaciju da su kamioni sa eutanaziranim kravama, zaraženim od kju groznice, navodno krenuli ka pomenutom mjestu.

Predsjednik Mjesne zajednice Župa Dragoljub Radulović kazao je da ih je zvao predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović, koji im je saopštio da eutanazirana zaražena grla neće biti pokopana u rejonu Rakočice, već da su našli drugu lokaciju.

Mještani su se nakon te informacije razišli, ali prema riječima Radulovića, kontrolisaće sve putne pravce kroz Župu koji vode do Rakočica, sve dok pomenuta grla ne budu zakopana.

protest Župa
foto: Svetlana Mandić

Župljani su prošle sedmice, u znak protesta, blokirali sva tri prilaza kojima se može stići do Rakočica i istakli da će to uraditi ponovo ukoliko nadležni ne odustanu od "sulude ideje".

Kako su tada kazali, u Rakočicama se nalazi izvorište, pa bi ugrožene bile ne samo vode Župe, nego i Danilovgrada i Podgorice.

Tada su istakli i da im je podršku dao predsjednik Opštine Marko Kovačević koji je takođe stava da se u Rakočicama ne smiju zakopati zaražena goveda.

Rejon Rakočice se nalazi iznad Zabrana kralja Nikole.

Bonus video: