Više od 130.000 eura za startap ideje

Do 30. septembra otvorene prijave za BoostMeUp predakceleracijski program

1932 pregleda 0 komentar(a)
Program namijenjen razvojnim timovima (ilustracija), Foto: Shutterstock
Program namijenjen razvojnim timovima (ilustracija), Foto: Shutterstock

Otvorene su prijave za četvrto izdanje BoostMeUp predakceleracijskog programa - nacionalne platforme za razvoj i lansiranje crnogorskih startapova.

Program je namijenjen razvojnim timovima i novoosnovanim preduzećima iz Crne Gore koji žele da ubrzaju razvoj svoje startap ideje i postanu dio rastuće inovativne zajednice, a prijave su otvorene do 30. septembra.

Podrška za timove vrijedna je više od 130.000 eura, a tokom prethodna tri izdanja pomoć za razvoj je dobilo preko 60 crnogorskih startap timova.

Pored petomjesečne ekspertske, mentorske i infrastrukturne podrške, svaki od šest odabranih timova će dobiti po 7.000 eura za razvoj ideje. Uz izradu strategije za internacionalizaciju i skaliranje poslovanja, tri najuspešnija startapa će na završnom takmičenju osvojiti i dodatne novčane nagrade: 15.000 eura dobiće prvoplasirani tip, deset hiljada drugoplasirani i pet hiljada trećeplasirani.

Prijave su otvorene od 30. avgusta do 30. septembra 2024. godine.

“Nakon zatvaranja prijava, organizovaćemo petodnevni intenzivni trening tokom kojeg će odabrani timovi učestvovati na radionicama, predavanjima i raditi s mentorima na razvoju svojih ideja. Posljednjeg dana timovi će se predstaviti pred žirijem, koji će odabrati najmanje šest ideja za učešće u BoostMeUp programu predakceleracije”, kazala je Jelena Popivoda iz Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis, koji je nosilac programa.

Prema njenim riječima, ključni aspekt predakceleracije predstavlja mentorski program koji je organizovan kroz osnovne, dodatne i specifične module.

“Program će pružiti učesnicima sveobuhvatnu podršku kroz različite tematske oblasti, usmjerenu na razvoj startap projekata i unapređenje njihovih poslovnih modela”, istakla je Popivoda.

Na velikom finalu, timovi će predstaviti razrađene ideje pred stručnim žirijem i svim bitnim akterima inovacionog ekosistema.

Zainteresovani timovi se mogu prijaviti putem online obrasca dostupnog na zvaničnoj web stranici BoostMeUp programa - boostmeup.me.

Tehnopolis program realizuje u saradnji s Naučno-tehnološkim parkom Crne Gore, Univerzitetom Crne Gore, ICT hubom Beograd, kompanijom One Crna Gora, Elektroprivredom i Fondom za zaštitu životne sredine - Eko Fondom.

Program su podržali Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Vlada.

Bonus video: