Mugoša: Za svaki dobijeni glas zasadićemo drvo na Gorici

„Goricu ćemo premrežiti podzemnim rezervoarima za skupljanje kišnice, redovno i pravovremeno ćemo uklanjati bio otpad, nizom konkretnih osmišljenih mjera stručno ćemo održavati vegetaciju i rekreativne sadržaje", rekao je Mugoša

3941 pregleda 13 komentar(a)
Foto: SEP
Foto: SEP

tranka evropskog progresa (SEP) će za svaki dobijeni glas na izborima u Podgorici zasaditi vlastitim sredstvima jedno drvo na Gorici, najavio je nosilac ove liste Ilija Mugoša.

On je poručio da Gorica, koja je simbol, pluća i zelena oaza Podgorice mora biti kontinuirano čuvana i sačuvana od požara i devastacije, a da je to dio njihovog programa Uredimo Podgoricu.

„Goricu ćemo premrežiti podzemnim rezervoarima za skupljanje kišnice, redovno i pravovremeno ćemo uklanjati bio otpad, nizom konkretnih osmišljenih mjera stručno ćemo održavati vegetaciju i rekreativne sadržaje Gorice, povećaćemo broj rendžera koji će se starati o redu. Tako ćemo sačuvati Goricu i kao zelenu oazu i izletište i kao simbol grada uz istovremeno širenje zelenih površina u drugim djelovima grada“, rekao je Mugoša.

Kazao je da je devastacija uzela maha te da stoga zaštita sama po sebi nije dovoljna, već je potrebno i obnavljati uništeno.

„Kako bismo svojim primjerom doprinijeli opštem dobru, ali i našim sugrađanima uzvratili poštovanje koje će nam pružiti 29. septembra, u naredne četiri godine Stranka evropskog progresa će za svaki dobijeni glas na ovim izborima zasaditi vlastitim sredstvima po jedno drvo. Vraćaćemo ovdje život, kao što ćemo na svim drugim mjestima oživljavati i obnavljati sve ono što je odlazeća vlast uništila i ruinirala“, kazao je Mugoša.

Ilija Mugoša Gorica
foto: SEP

Rekao je da ovu poruku simbolično šalje sa zgarišta stabala uništenih ljetos u požaru koji je izbio zbog nedovoljne pažnje i neefikasnog sistema kontrole, te da će tako neodgovornom odnosu uskoro doći kraj.

„Mi smo ti koji moramo biti pokretači promjena neophodnih Podgorici! Zato vas pozivam da 29. septembra zaokružite broj 1 i da uredimo Podgoricu zajedno“, zaključio je.

Bonus video: