PTJ, PJP i VCG izveli taktičku vježbu

Vježba je imala za cilj integrisanje različitih elementa koji su uvježbavani u sklopu JCET-a, a koji se odnose na taktičke postupke i operativne procedure u različitim fazama operacija specijalnih timova u rješavanja visokorizičnih kriznih situacija

3771 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Uprava policije je saopštila da je u nedjelju, u krugu Ambasade SAD u Podgorici, u sklopu JCET-a 2024 (Joint Combined Exchange Training), izvedena taktička vježba koju su realizovali pripadnici Sektora policije posebne namjene – Protivteroristička i Posebna jedinica policije i Odreda specijalnih snaga Vojske Crne Gore, zajedno sa instruktorskim timom elitne 10. Grupe Specijalnih snaga Vojske SAD.

Vježba je, kako je saopšteno, imala za cilj integrisanje različitih elementa koji su uvježbavani u sklopu JCET-a, a koji se odnose na taktičke postupke i operativne procedure u različitim fazama operacija specijalnih timova u rješavanja visokorizičnih kriznih situacija.

"JCET 2024 predstavlja nastavak projekata saradnje u oblasti obučavanja sa specijalnim snagama vojske Sjedinjenih Američkih Država, kroz unapređivanje taktičkih protokola, procedura i najboljih praksi putem razmjene iskustava u oblastima taktika specijalnih dejstava", navodi policija.

Kazali su da ovakvi vidovi savremenih oblika obučavanja, koji se realizuju na različitim lokacijama i terenima u našoj državi, imaju za cilj jačanje zajedničke saradnje i unapređenje interopretabilnosti u odgovoru na savremene bezbjednosne izazove i prijetnje koje mogu predstavljati terorističke ili druge ekstremne grupacije.

Bonus video: